8,6 milliárd dollárért lett az Amazoné az MGM 4000 filmje

Valamint egy 17 000 tévéepizódból álló portfólió is. Hamarosan mind felkerül az Amazon Prime Video streaming szolgáltatóra.

4000 filmből és 17 000 tévéepizódból álló portfólió landolhat a közeljövőben az Amazon Prime Video streaming szolgáltatónál, március 17-én csütörtökön ugyanis az Amazon véglegesítette a Metro-Goldwyn-Mayer stúdió 8,6 milliárd dolláros (azaz 2 932 000 000 000 forintos!) felvásárlását. Két nappal korábban az EU trösztellenes szabályozó hatósága feltétel nélkül jóváhagyta a felvásárlást, szerintük ugyanis az Amazon és az MGM közötti üzleti átfedések korlátozottak, az adásvétel tehát lebonyolítható.

Forrás: Pavlo Gonchar/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

 

Az Amazon egy közleményt is kiadott:

A nagy múltú, közel százéves stúdió, több mint 4000 filmcímmel, 17 000 tévéepizóddal, 180 Oscar- és 100 Emmy-díjjal, kiegészíti majd a Prime Video és az Amazon Studios munkáját, hogy a szórakoztató műsorok sokszínű választékát kínálhassa a vásárlóknak.

Az MGM 1924-ben jött létre az 1916-ban megalapított Metro Pictures Corporation, az 1917-ben alapított Goldwyn Pictures Corporation és az 1918-ban alapított Louis B. Mayer Pictures összeolvadásából. A stúdió a fennállása óta az egyetemes filmművészet számos népszerű franchise-ának megszületésénél jelen volt: itt készültek egyebek között a Tom és Jerry-epizódok, valamint a James Bond- és a Rocky-filmek is. De az MGM portfóliójában szerepel a 12 dühös ember, az Elemi ösztön, a Doktor Szöszi, a Poltergeist - Kopogó szellem, a Dühöngő bika, a Robotzsaru, A bárányok hallgatnak, a 2018-as Tomb Raider és A hét mesterlövész is.

Forrás: PORT.hu

 

Bizonyos MGM-filmek és tévésorozatok persze fel-feltűntek korábban is a Prime Videón (valamint más streaming szolgáltatókon), mivel streaming jogok ideiglenesen megvásárolhatók voltak a stúdiótól. Amint azonban az összes most meglévő jogdíjszerződés lejár, várhatóan az MGM katalógusában szereplő összes film kizárólagos streaming jogát az Amazon fogja megtartani.

(via Independent)