A koronával is megtörténik az, ami a Stranger Thingsszel

A népszerű történelmi széria utolsó, hatodik évada kettébontva érkezik a Netflixre. Mindezt egy teaserben közölte a streamingóriás.

„A korona az állandóság jelképe”

– hallhatjuk a hétfőn este nyilvánosságra hozott kedvcsinálóban, amelyben ennek jegyében rövidebb-hosszabb ideig megmutatnak minden színésznőt, aki az évadok során, azaz különböző életszakaszaiban eljátszotta II. Erzsébet brit királynőt Claire Foytól kezdve Olivia Colmanen át Imelda Stauntonig, az „aktuális” Erzsébetig.

Majd az önmagában merengő királynőt ábrázoló képsorok után a Netflix végre arról is lerántja a leplet, mikor érkezik Peter Morgan történelmi sorozatának várva várt hatodik, egyúttal utolsó évada: a korábbiaktól eltérően ezúttal sajnos (vagy egyesek számára talán nem sajnos, mert így később kerül sor a könnyes búcsúra) nem darálhatjuk le egyben az összes epizódot.


A Netflix A korona esetében is a korábban a Stranger Things című ifjúsági sci-fi/horror negyedik évadával alkalmazott taktikát veti be ismét,

azaz kettébontják a tíz részt,

és november 16-án csak az első négy epizódot láthatjuk, az utolsó hat részig pedig egészen december 14-ig kell várnunk.

Ahogy arról már beszámoltunk, A korona az új évadban jut el a királyság kilencvenes évek végi, 2000-es évek eleji napjaihoz, amely időszaknak egyértelműen Diana hercegné tragikus halála volt a legmeghatározóbb eseménye. A Netflix korábbi ígérete szerint viszont szerencsére magát a tragédiát nem mutatják be, hanem ízléses módon csak az előtte és utána lezajlott történéseket láthatjuk. De Diana halálán kívül Vilmos herceg és Kate Middleton bimbózó románcát is bemutatják, ami a St. Andrews Egyetemen szökkent szárba.

 

Tudj meg mindent az új évadról, amit lehet

Minden, amit A korona utolsó évadáról tudni lehet

Trailer még nincs, de a sztori részleteit és az új szereplőket már ismerjük.

Tovább



(via Variety)