A Netflixre érkezik az Oscar-díjas forgatókönyvíró újabb Oscar-gyanús filmje

Aaron Sorkin művében olyan sztárok szerepelnek, mint Sacha Baron Cohen, Eddie Redmayne vagy Joseph Gordon-Levitt.

A forgatókönyvírók krémjéhez tartozó Sorkin olyan kiváló alkotásoknak jegyzi a scriptjét, mint az Egy becsületbeli ügy, a Charlie Wilson háborúja, a Pénzcsináló, a Steve Jobs vagy a Social Network – A közösségi háló (utóbbiért Oscar-díjat is kapott). Az Esti meccsek, Az elnök emberei és A színfalak mögött című nagyszerű sorozatok megalkotása is az ő nevéhez fűződik, de eddig még csak egyszer vállalta, hogy meg is rendezi saját forgatókönyvét: a 2017-es Elit játszma esetében.

Az általa írt The Trial of the Chicago 7-t azonban megint csak ő rendezte, így biztosak lehetünk benne, hogy az alkotó szívügyének tekintette, hogy a film eljusson a nézőkhöz. Sorkin egyébként már 2007-ben megírta a mű forgatókönyvét, és 2008-ban még úgy volt, hogy Steven Spielberg lesz a direktora, de Spielberg valószínűleg túl elfoglalt volt hozzá (ám Sacha Baron Cohent állítólag még ő győzte meg, hogy vállalja a főszerepet).

A The Trial of the Chicago 7 (A chicagói hetek tárgyalása) arról a tüntetésről és utóhatásáról szól, ami 1968-ban tört ki Chicagóban, a demokrata párti elnökjelölő nagygyűlés idején, és résztvevői a vietnámi háború elleni tiltakozásul vonultak az utcára, de amikor a rendőrség is bekapcsolódott az eseményekbe, azok csakhamar erőszakos fordulatot vettek. A zavargások után a tüntetést szervező hét embert, azaz a chicagói heteket perbe fogták összeesküvés és uszítás miatt.

A filmben a heteket olyan színészek formálják meg, mint például a már említett Sacha Baron Cohen és Eddie Redmayne, nyolcadik társukat, a Fekete Párducok társalapítójaként ismert Bobby Seale-t (akinek az ügyét külön tárgyalta a bíróság) Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Mi, Watchmen sorozat) alakítja, az ügyész Joseph Gordon-Levitt lesz, de játszik még a filmben Mark Rylance, Frank Langella és Michael Keaton is. A Netflixre az Egyesült Államokban október 16-án kerül fel a The Trial of the Chicago 7, amit valamikor a közeljövőben a magyar Netflix is be fog mutatni. Addig is nézzétek meg a fenti előzetest!


(via Uproxx, Vulture)