A rajongók észrevettek egy nagy hibát a Stranger Things új évadában – SPOILER

Az egyik főszereplő háttérbe szorítását is kifogásolták.

Charlie Heaton, aki Jonathan Byers-t alakítja a Netflix sikeres sci-fi sorozatában, a brit GQ-nak adott interjút, amelyben arról is kérdezték, hogy – a rajongók visszajelzései alapján – nem érzi-e úgy, hogy karaktere háttérbe szorult.

„Tudom, miért kérdezed ezt”– válaszolta a 28 éves színész. –„És láttam néhány fórumon, mint például a Screen Rant vagy hasonlók, hogy azt kérdezik: Mi történt a karakterrel? Sok fontosabb szereplő van, és nyilvánvalóan minden évadban új karaktereket hoztak be, csodálatos karaktereket, és más-más helyszínekre vitték a történetet.”

Heaton a továbbiakban a negyedik évad rendezését dicsérte, amelyet a Rémálom az Elm utcábanhoz hasonlított. Azt is elkotyogta, hogy az évad próbára teszi majd Jonathan romantikus kapcsolatát Nancy Wheelerrel, akit Heaton korábbi, valódi barátnője, Natalia Dyer alakít.

„Egy olyan helyen találjuk őt, ahol megkérdőjelezi önmagát és a kapcsolatát”– mondta karakteréről.

Forrás: Netflix

 

A rajongók egyébként nem csak emiatt elégedetlenkednek, az előzményekhez képest több hibát és következetlenséget  is felfedeztek az új évadban. Ezek közül az egyik, hogy Tizenegyes (Millie Bobby Brown) karaktere az első évad elején alig tudott kommunikálni. A többi gyereknek kellett megtanítania őt beszélni, ami aztán a sorozat során egyre jobban ment neki. A Stranger Things 4. évadában azonban láthatjuk Tizenegyes korábbi emlékeit a Hawkins-laborban töltött időből, és a rajongók úgy gondolják, hogy ellentmondást észleltek a karakter beszéde között a flashbackekben, és a sorozat elején bemutatott beszédmód között.

Egyikük ezt írta:

Stranger Things plot hole: Tizenegyes nem tudott beszélni, amikor megszökött és találkozott Mike-kal és a bandával. A 4. évadban miért tud teljes mondatokat beszélni a flashbackekben?

„Az egyetlen cselekménybeli lyuk Eleven emlékeiben az, hogy túl jól beszél a lány. Azt is alig tudta kimondani, hogy "nem", amikor először találkoztunk vele”– írta egy másik.

Bár nem tudni, hogy ez valóban a sorozat íróinak hibája volt-e vagy sem, egy rajongó szerint a laborban átélt trauma okozhatta Eleven beszédének visszafejlődését.

(Forrás: Independent, THR)