A szex is botrányos a Sárkányok házában

A pedofíliával kevert vérfertőzésről beszélni kell!

Forrás: warner media

 

A Sárkányok háza korábban bejelentette, hogy nem kell aggódni, bőven lesz szex a sorozatban. A negyedik epizóddal meg is érkeztek a soft pornó határait súroló pillanatokkal spékelt  szexjelenetek. Az HBO most sem szemérmeskedett: az örömtanyán bőven lehetett látni meztelen testeket. Az ominózus jelenet viszont olyan fordulatot vett, ami többeknél is kiverte a biztosítékot. 

Kérdés, hogy mennyire van rendben egy vérfertőző kapcsolat ilyen nyílt ábrázolása egy fantasy világban játszódó fikciós sorozatban? Jogos a felháborodás? Vagy itt az a probléma, hogy a pedofília vádja is felmerülhet. Több szinten is kínos feszengést okozhat az a bizonyos jelenet. 

Megvizsgáltuk, hogy Rhaenyra Targaryen és Daemon herceg közötti kapcsolat hogy is nézett ki a Tűz és vér című könyvben. George R.R. Martin nagyon nem így írta meg a történetük ezen részét, ahogy azt az HBO bemutatta. Hogy papíron volt-e szex vagy nem az ifjú hercegnő és nagybátyja között, az a podcastunkból kiderül, ahogy arra is kitérünk, ha már a sorozat nem tette, hogy miért is olyan nagyon fontos hely ez a Lépőkövek.