Az HBO dokumentumfilmet forgatott Brittany Murphy tragikus haláláról

A színésznő 2009-ben bekövetkezett, tragikus és rejtélyes halála máig találgatásokra ad okot, különösen azóta, hogy egy évvel később a férje is elhunyt. A történtek mélyére ásó What Happened, Brittany Murphy? októberben debütál az HBO Maxon.

12 év telt el Brittany Murphy 2009-ben bekövetkezett halála óta, mégis annyi megválaszolatlan kérdés maradt máig nyitva a tragédia óta, hogy az HBO most egy kétrészes dokumentumfilmet szentelt a témának. A What Happened, Brittany Murphy? október 14-én debütál az HBO Max streaming csatornán, megszólalnak benne a barátok, a családtagok és a színésznő életének más fontos szereplői is, de archív felvételeket is láthatunk majd a színésznőről. Már egy előzetes is megtekinthető hozzá:

2009. december 20-án a fél világ megdöbbenve fogadta a hírt, miszerint 32 éves korában, Los Angeles-i otthonában elhunyt Brittany Murphy amerikai színésznő. Az esetet annak idején véletlen balesetnek minősítették, a halál okaként pedig tüdőgyulladást, vérszegénységet és többszörös gyógyszer-túladagolást állapítottak meg. Nem kellett azonban hozzá sok idő, hogy a szomorú rajongók valamiféle összeesküvést gyanítsanak a háttérben, mert sokan megkérdőjelezték a boncolás eredményét, és nem értették, hogy egy látszólag egészséges, ereje teljében és karrierje csúcsán lévő, harmincas évei elején járó nő hogyan tud hirtelen ennyire súlyosan megbetegedni?

A kételkedők közé tartozott Brittany Murphy apja, Angelo Bertolotti is, aki egy halottkémet is felfogadott. Az új szakértő a gyilkosságot sem zárta ki teljesen, mert a laborvizsgálat tíz különböző potenciálisan mérgező nehézfém jelenlétét mutatta ki a színésznőtől vett hajmintájában, ezért Bertolotti úgy gondolta, hogy a lányát megmérgezték. Számos konteó napvilágot látott ezután: egyesek gyilkosságot kiáltottak, mások szerint Murphy és a férje, a 2010-ben ugyanabban a Los Angeles-i házban elhunyt Simon Monjack is súlyosan allergiás volt egy gombafajra, ami az „elátkozott házként” emlegetett villájukban tenyészett, csak egyikük nem tudott róla. Monjack egyébként is furcsa figurája volt Hollywoodnak: londoni születésű forgatókönyvíró, rendező és producer volt, aki olyan sztárokkal randizgatott a Brittany Murphyvel kötött 2007-es házassága előtt, mint Alexandra Kerry színésznő, és a tévés Simone Bienne, a 2000-es években pedig többször is szembekerült a törvénnyel különféle hitelkártya-visszaélések miatt. Különféle pletykák szóltak arról is, hogy a kapcsolata Brittany Murphyvel nem volt épp felhőtlen – az HBO Max dokumentumfilmje többek között azt ígéri, hogy ennek is a mélyére ás. (via Uproxx)