Elképesztő előzetes érkezett a Stranger Things sztárjának sárkányos filmjéhez

A hercegnő és a sárkány című Netflix fantasyban Millie Bobby Brown küzd meg a sárkánnyal és az évszázados, brutális hagyományokkal.

Új előzetes érkezett A hercegnő és a sárkány című fantasyhoz, ami március 8-án érkezik a Netflixre. A film főszereplője Millie Bobby Brown, akit már többször láthattunk a streamingóriás saját gyártású alkotásaiban: ő alakítja Tizenegyest a Stranger Things-ben, és ő a címszereplője az Enola Holmes-filmeknek, most pedig hercegnőként bizonyítja, hogy nem minden mesében jön el a herceg.

Sőt, az új előzetes tanúsága szerint jobb lenne, ha nem jönne, mivel miután Elodie (Brown) hozzámegy, belevetik egy verembe, ahol a legkülönfélébb megpróbáltatások várják – mindenesetre ez egy igencsak kifordított tündérmese, ahol a herceg veti a sárkány elé a hercegnőt. Ám a lány nem adja fel, és bár csak magára számíthat, bosszút esküszik:

„Minden ártatlan nőért, akinek elvették az életét.”

- hangzik el az előzetesben.

A film Evelyn Skye azonos című regénye alapján készült, ami márciusban magyarul is megjelenik, és a tartalomleírás alapján a következőről szól:

„Elodie Brayford élete nem épp tündérmesébe illő. Egy aprócska, éhínséggel küzdő fejedelemség örökösnőjeként a fiatal lány napjait ügyes-bajos dolgok töltik ki: gondoskodni országa, Inophe népének élelméről, lakhelyéről – avagy épp latrináiról. Élete azonban mesébe illő fordulatot vesz, amikor Aurea titokzatos királyságának trónörököse, Henry királyfi feleségül kéri. A királyi frigy révén Inophe nélkülöző népe részesülhet Aurea bőséges javaiból, Elodie pedig egy csodálatos, varázslattal átitatott földön élhet boldogan, míg meg nem hal jóvágású és kedves hitvese oldalán. Azonban a tündérmesék nem mindig érnek jó véget. Aurea aranyló búzában bővelkedő mezőinek és gyógyító gyümölcsökkel teli erdőségeinek ára van, amit minden egyes nemzedék vérrel vált meg – mégpedig fiatal lányok vérével. Elodie-nak rá kell döbbennie, hogy számára nem adatik meg a boldog élet; ehelyett áldozatként kell szolgálnia új népét, ahogy azt az őt megelőző hercegnők sora tette. Ő viszont nem holmi tehetetlen hercegnő, hanem Inophe szikár, kemény földjének szülöttje, aki nem adja fel harc nélkül. Sorstársai vérbe zárt emlékei segítségével szembeszáll az Aureát rettegésben tartó sárkánnyal. Ám lehet-e bármi esélye egyetlen lánynak a világ legpusztítóbb szörnyetegével és az egész királyság szörnyűséges hagyományaival szemben?”

(via Netflix, Cartaphilus)