Ennyi volt, nem lehet többé megosztani csak úgy a Netflix-jelszót

A streaming óriás Magyarországon is vasszigorra váltott: plusz pénzt kér minden egyes megosztott fiók után.

Véget ért a szabad fiókmegosztás, a Netflix mostantól Magyarországon is szigorított, és plusz pénzt kér minden egyes megosztott fiók után – írja a Műsoron.hu. Azaz: a Standard vagy Prémium csomaggal rendelkező előfizetők (tehát az Alap csomagosok nem!) mostantól hozzáadhatnak egy további tagsági alfiókot legfeljebb két olyan személy számára, akikkel nem élnek együtt. A Műsoron.hu számítása szerint

  • Standard fiók esetén a vendégfelhasználó díjat is figyelembe véve 4480 Ft lesz a havidíj, amelyhez plusz egy fiókhozzáadási lehetőséget kapunk.
  • Prémium fiók esetén a vendégfelhasználó díjat is figyelembe véve 5480 Ft lesz a havidíj, amelyhez plusz két fiókhozzáadási lehetőséget kapunk.

 

Forrás: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

 

Ahogy azt korábban mi is megírtuk itt a PORT.hun, a Netflix idén februárban több országban is bevezette az alfiók hozzáadásának a lehetőségét, ami tulajdonképpen a megosztott Netflix jelszavak visszaszorítását jelenti. Ennek előkészületeként még tavaly tesztelni kezdte néhány dél-amerikai országban, hogy az előfizetők plusz pénzért egy új alfiókot is hozzáadhattak az előfizetésükhöz, amelyet minden esetben a fő fióktulajdonos fizet –  miközben 2017-ben még azzal a szlogennel reklámozta magát a streaming óriás, hogy „A szeretet az, ha megosztod a jelszavad”, amiből most kerekedett is némi purparlé, mert sokan zokon vették, hogy a Netflix 5 évvel később már extra pénzt kér azért, amit korábban ő maga propagált (lásd az alábbi írásunkat).

Berágtak a felhasználók a Netflix új rendszerétől

A streamóriás eléggé bonyolult módszerrel akarja kiszűrni a jelszómegosztást.

Tovább