Ez volt 2020-ban az 5 legjobb sorozat és az 5 legjobb film – Ismét Port.hu Podcast

Feltámadt a Port.hu saját gyártású podcastje, a PORTcast. 2021-es első adásunkban górcső alá vettük az óév mozgóképes termését, amelyre igencsak rányomta a bélyegét a világjárvány, a sok mozibezárás és a streaming platformok előretörése.

A koronavírus-járvány miatt utoljára áprilisban jelentkeztünk podcast adással. A Port.hu szerkesztőség szomszédságában lévő stúdióba azóta sem tudtunk bemenni, a webkamerás konferenciahívások nyújtotta lehetőségeket kihasználva összebarkácsoltunk egy kicsit recsegős új adást, melynek most egyelőre csak a hangsávját publikáljuk, a képanyagát nem... Hogy miért vagyunk ilyen retrográd oldal? Maradjunk annyiban, hogy ez a lenti volt az egyetlen olyan pillanatkép az adás felvétele során, amikor a három résztvevő (plusz a vendégművész macska) közül senki sem vágott idétlen fejet:

Forrás: Port.hu

 

Az évértékelő adás két házigazdája ezúttal is Szűcs Gyula és Lakatos István, a Port.hu folyton egymással vitatkozó, Muppet Show-béli öregje volt, akikhez harmadiknak ezúttal a PORTcast egyik visszatérő vendége, Baski Sándor csatlakozott – immáron a Port.hu munkatársaként. Íme tehát a friss, ropogós helyett azonban inkább recsegős podcastünk (a gyenge hangminőségért még egyszer elnézést kérünk)!

Oké, de mi az a podcast? És miért jó hallgatni?

A podcast a XXI. század rádiója, amihez már nem kell fix időpontokban a duruzsoló készülék mellé ülni, mint régen, mikor még magnóval akartuk felvenni a külföldi slágereket a Poptarisznyából! Az adás ugyanis a netre kerül fel, onnan pedig később bármikor, bármennyiszer meghallgatható, laptopról vagy okostelefonról is akár. Nincs többé unalmas otthoni karantén, repül az idő mosogatás közben! Fenn vagyunk Audiomacken, iTunes-on és most már a Spotify-on is hasítunk!

Kihagytad a korábbi adásainkat? 2021-ben bepótolhatod!

 1. Mi a Trónok harca népszerűségének titka?
 2. A Bosszúállók: Végjáték és a többi 21 Marvel-film
 3. 20 éves a Baljós árnyak, 75 éves lett George Lucas!
 4. 40 éves a Nyolcadik utas: a Halál
 5. Batman 80, Tim Burton Denevérembere 30 éves!
 6. Kivesézzük a Stranger Things 3. évadát!
 7. Sorozatmustra, avagy: van-e élet a Trónok harca után?
 8. Miért ilyen népszerű A remény rabjai és a Halálsoron? Mindenki Stephen King-rajongó lenne?
 9. Miért nem olyan jó mindegyik Halálosztó-film, mint a Terminator 2?
 10. Tényleg a Skywalker kora a legrosszabb Star Wars-film a Holiday Special óta?
 11. Mik voltak 2019 legjobb filmjei, sorozatai és képregényei? Mit várunk 2020-tól?
 12. Triplakritika: Locke & Key, Ez így nem oké, A kívülálló
 13. Itt az 5 legjobb börtöndráma és Mad Max-film! Vajon A remény rabjai köztük van? Hát a Waterworld?
Kép: Port.hu