Triplakritika: Locke & Key, Ez így nem oké, A kívülálló

Megnéztük, mit tud nyújtani a Netflix tinihorror témában, amíg nem startol el a Stranger Things új évada, és kiveséztük az HBO új Stephen King-sorozatát is. Újra itt a PORTcast, a Port.hu saját gyártású podcastje!

Januári podcastünkben végigvettük a 2019-es év legleglegjeit, majd megnéztük, mi minden várható mozifilmes és tévésorozatos fronton 2020-ban (aki esetleg lemaradt volna az adásról, itt pótolhatja). Februári podcastünk témája három új tévésorozat, melyekben az a közös, hogy valamilyen szinten mindnek köze van Stephen Kinghez vagy a fiához, Joe Hillhez:

  • A Netflixen futó Lock & Key Joe Hill azonos című képregényéből készült, és a streaming szolgáltató nagyon azt szeretné, ha ez lenne az új Stranger Things.
  • Szintén a Netflix Stranger Things-pótléka az Ez így nem oké, melynek érdekessége, hogy az Az 1-2 című Stephen King-adaptációk két fiatal színésze, Sophia Lillis és Wyatt Oleff benne főszereplő, és az egész sorozat olyan, mintha a Carrie XXI. századi verziója lenne (bónusz: ennek is egy képregény az  alapja).
  • Az HBO legújabb Stephen King-adaptációját, az azonos című, 2018-as regény alapján készült A kívülállót is kiveséztük.
Kép: Netflix / HBO

 

A fenti sorozatok triplakritikáját ezúttal is a PORTcast két állandó házigazdája, vagyis a Stephen King-rajongó Szűcs Gyula és Lakatos István író, képregényrajzoló, a forgatási érdekességek két lábon járó lexikona vezényelte le, akikhez ezúttal Muchichka „Maci” László, a ManCave (avagy: FickóKuckó!) nevű geek YouTube-csatorna alapítója csatlakozott be harmadiknak. Íme a friss, ropogós adás:

 

Jó, jó, de mi az a podcast és miért kéne hallgatnom?

A podcast a XXI. század rádiója, amihez már nem is kell fix időpontokban a duruzsoló készülék mellé ülni, mint régen, mikor még magnóval akartuk felvenni a külföldi slágereket a Poptarisznyából, hiszen az adás nem az éterbe, hanem a netre kerül ki. Onnan pedig később bármikor, bármennyiszer meghallgatható, laptopról vagy okostelefonról is akár. Nincs többé unalmas vonatozás, repül az idő kocogás és mosogatás közben! Fenn vagyunk Audiomacken, iTunes-on, Anchor.FM-en és most már végre a Spotify-on is hasítunk!

Kép: Port.hu

 

Kihagytad a korábbi adásainkat? Most bepótolhatod!

  1. Mi a Trónok harca népszerűségének titka?
  2. A Bosszúállók: Végjáték és a többi 21 Marvel-film
  3. 20 éves a Baljós árnyak, 75 éves lett George Lucas!
  4. 40 éves a Nyolcadik utas: a Halál
  5. Batman 80, Tim Burton Denevérembere 30 éves!
  6. Kivesézzük a Stranger Things 3. évadát!
  7. Sorozatmustra, avagy: van-e élet a Trónok harca után?
  8. Miért ilyen népszerű A remény rabjai és a Halálsoron? Mindenki Stephen King-rajongó lenne?
  9. Miért nem olyan jó mindegyik Halálosztó-film, mint a Terminator 2?
  10. Tényleg a Skywalker kora a legrosszabb Star Wars-film a Holiday Special óta?
  11. Mik voltak 2019 legjobb filmjei, sorozatai és képregényei? Mit várunk 2020-tól?