Ezeket a filmeket streameld a hétvégén

Körbenéztünk a legnagyobb streamingszolgáltatók újdonságai közt, hogy nektek ne kelljen hosszasan vacakolni a válogatással.

A Warner egyelőre tartja magát ahhoz a forgalmazási modellhez, hogy még ki sem kopik egy-egy filmjük a mozikból, máris elérhetővé teszik streamingplatformjukon, az HBO Maxon. Így a magyar indulásnál rögvest felkerült a Dűne, a Space Jam: Új kezdet, a The Suicide Squad – Az öngyilkos osztag, a Mátrix feltámadások és néhány nappal ezelőtt Robert Pattinson Batmanje – ezeket mind megnézhetjük otthon, karosszékből, heverőn heverve, sezlonyon vagy kereveten akár. Ugyan mozisikernek nem nevezhetjük és gyengébb is, mint a meglepően feszült első rész, azért a Végtelen útvesztő 2. – Bajnokok csatája is remek választás egy szombat délutáni, lazulós filmnézéshez.

Az apa. Forrás: HBO Max.


Nemrég került fel az oldalra Az apa című dráma, amelyben Sir Anthony Hopkins egy olyan férfit játszik, aki egyre mélyebbre süllyed a demencia állapotába – megrázó alakításáért

a színész 83 évesen átvehette második Oscarját.

Hopkins karakterének lányát a nem kevésbé kiváló Olivia Colman játssza.

Az a jó a streamingszolgáltatókban, hogy a friss alkotások mellett régi filmekkel, klasszikusokkal is rendre megtömik a felületüket –

az HBO Max újdonságai között szerepel a „minden idők romantikus filmjei”-típusú listák egyik örök darabja, a Ghost is.

Ghost. Forrás: HBO Max.

 

A Netflix újdonságai között megtalálhatjuk a Boss Level – Játszd újra című sci-fi akciófilmet, ami az időhurok tematikáját használja fel: a vérprofi exkatona, Roy egy meglehetősen kíméletlen helyzetben találja magát: napról napra újra kell élnie saját erőszakos halálát. Tudja, ha szeretné megtörni az ördögi kört, segítőket kell találnia, és ami a legfontosabb, sosem adhatja fel. Mindegyik halála után le kell porolnia magát és folytatni a küzdelmet, mert a kegyetlen játékot csak úgy nyerheti meg, ha újra és újra megpróbálja. A marcona katonát Frank Grillo játssza, Mel Gibson pedig élvezettel gonoszkodik vele.

Boss Level. Forrás: Netflix.


A White Hot: The Rise & Fall of Abercrombie & Fitch című dokumentumfilm a népszerű divatmárka aljas húzásairól rántja le a leplet. A cég a kilencvenes és a kétezres években szexista és rasszista üzletpolitikájával vált hírhedtté: az üzletekben csak fiatal, szép testű fehéreket alkalmaztak, a túlsúlyosakat, pattanásosokat, színes bőrűeket, azaz a normális, hétköznapi embereket csak jó mélyen eldugva, raktárosi és egyéb pozíciókra vették fel. Ezt és a cég egyéb disznóságait mutatja be a film, amit már meg lehet nézni.

A krimiként és drámaként is kőkemény lengyel Furioza

a focihuligánok brutális világába nyújt bepillantást, beépített rendőrökkel és némi drogbiznisszel dúsítva, hamisítatlan kelet-európai környezetben.
CODA. Forrás: Apple TV+!

 

Az Apple TV+ kínálata jóval szerényebb, mint a streamingóriásoké, cserébe igencsak odafigyelnek a tartalomra: a mennyiségnél fontosabb a minőség. A számtalan nemzetközi díjat, köztük 3 Oscart is begyűjtő CODA (kritikánk itt olvasható) egy igazi feel-good mozi egy siket családba született halló lányról, aki istenadta énekes tehetség, de a család egyetlen halló tagjaként ő tartja a kapcsolatot a külvilággal, nélküle jóval nehezebb lenne a többiek élete, így nehéz döntés vár rá.

A Hattyúdal sci-fibe ágyazott romantikus dráma, főszerepben egy halálos beteg férfival,

aki titokban klónoztatja magát

(Mahershala Ali ezúttal kettős szerepben remekel), hogy halála után a másolat, úgy, hogy a családja mit se tudjon a cseréről, átvegye a helyét.

Űrpiknik. Forrás: Cinego.


Legvégül lássuk a Cinego újdonságait. A magyar streamingoldalnak van egy olyan sajátossága, hogy kínálatuk legújabb darabjait csak egy idő után teszik elérhetővé az előfizetők számára, az új filmeket kezdetben külön díjért lehet megnézni, mintegy online mozijegyet váltva. De persze nem kell elkeseredni az előfizetőknek, hiszen ha nem akarnak egyesével fizetni a néznivalóért, temérdek remek alkotást találnak amúgy is.

Ott van például az előfizetők számára elérhető friss tartalmak között az Űrpiknik című romantikus sci-fi-komédia (kritikánk itt olvasható) vagy a hangulatilag épp ellentétes, sokkoló dokumentumfilm, az Egy nő fogságban, ami az 52 éves Marisról szól, aki tíz éve szolgál fizetés nélkül egy magyar családot – Tuza-Ritter Bernadett felkavaró alkotása az első magyar egész estés dokumentumfilm, amely bekerült a Sundance Filmfesztivál versenyprogramjába.