Ezekkel a filmekkel és sorozatokkal indítja az őszt a Netflix

Schumacher-porté, 9/11-es traumafilm, He-Man-reboot, LGBTQ-szuperkémek és persze A nagy pénzrablás új évada is jön.

A kissé csendesebb augusztus után megpörgeti a szeptembert a Netflix. A saját gyártású filmek közül elsőként a Mennyit ér egy élet? érkezik szeptember 3-án. Sara Colangelo rendezése valós eseményeken alapul, főszereplője a Michael Keaton által alakított ügyvéd, akire egy látszólag lehetetlen feladat vár: neki kell meghatároznia, mekkora kárpótlás jár azoknak a családoknak, akik felbecsülhetetlen veszteségeket szenvedtek el a szeptember 11-i események során.

Keaton mellett láthatjuk majd Amy Ryant, Stanley Tuccit, Marc Maront, Tate Donovant és Laura Benantit is. 

Szeptember 10-től nézhetjük a meg a női John Wicket, vagyis Mary Elizabeth Winstead akciófilmjét, a Kate-et. A színésznő által alakított bérgyilkosnak Tokióban a jakuza egyik tagját kellene kiiktatnia, de elszúrja a megbízást. Kiderül, hogy még meg is mérgezték, és 24 órája van rá, hogy bosszút álljon azokon, akik lassú halálra ítélték. Közben egyik korábbi áldozatának lányával közelebbi kapcsolatba kerül. A másik nagy név a filmben Woody Harrelson, a rendező pedig a francia Cedric Nicolas-Troyan, aki A Vadász és a Jégkirálynővel mutatkozott be Hollywoodban. Feltűnik még benne az egyik legnagyobb japán filmsztár, Tadanobu Asano, illetve Michiel Huisman és Jun Kunimura is.

Michael Schumacher 30 évvel ezelőtt, az 1991-es belga nagydíjon kezdte meg szédületes karrierjét a Formula–1-ben. Ehhez a dátumhoz igazítva érkezik szeptember 15-én a róla készült portréfilm Schumacher címmel. A portréfilmben interjúkat láthatunk a német pilóta családtagjaival, köztük a feleségével, az apjával és a szintén autóversenyző testvérével, Ralf Schumacherrel. Emellett a motorsport különböző jeles személyiségei is megszólalnak, többek között Jean Todt, Bernie Ecclestone, Sebastian Vettel, Mika Häkkinen, Damon Hill, Flavio Briatore és David Coulthard. A filmkészítők korábban soha nem látott archív anyaghoz is hozzáférhettek, így a Netflix dokumentmumfilmje a legnagyobb Formula–1-rajongóknak is tartogathat izgalmas meglepetéseket.

Szeptember 16-i premier gyerekkorunk legendás kalandfilmjének a He-Man – A világ urának animációs rebootja.

Szeptember 24-én debütál A seregély (The Starling), amelyben Melissa McCarthy egy olyan nőt alakít, akinek egy tragédia után gyökeresen megváltozik az élete. Hogy feldolgozza fájdalmát, Lilly kertészkedni kezd, ám ezzel állandó összetűzésbe keveredik a címbéli madárral: egy komisz seregéllyel. A sokadik kerti sebesülése után Lilly végül tanácsot kér egy Larry nevű pszichológustól (Kevin Kline), aki egy ideje már állatorvosként dolgozik. A filmben (amelynek a rendezője Theodore Melfi, aki korábban a St. Vincent című vígjátékon is együtt dolgozott Melissa McCarthyval) olyan sztárok is láthatóak még, mint Chris O’Dowd, Daveed Diggs, Laura Harrier, Loretta Devine és Timothy Olyphant.

A régebbi filmek közül a Cápa és a folytatásai, illetve a Rocksuli és a Los Angeles-i tündérmese kerülnek fel többek között.

Ami a sorozatokat illeti, szeptember 2-án jön az egyik legmeghökkentőbb újdonság, a Q-Force, Mike Schur és Sean Hayes animációs akcióvígjátéka, amelyben egy LGBTQ tagokból álló szuperkémcsapat kalandjait követhetjük. Az eredetiben olyan színészek adják hangjukat a karaktereknek, mint Matthew Rogers, David Harbour, Patti Harrison, Wanda Sykes és Laurie Metcalf, de a magyar Netflixre szinkronosan kerül fel a produkció.

Szeptember 3-án indul a magyar nézők kedvencének, A nagy pénzrablásnak az utolsó évada, illetve az első 5 epizódja. A szintén 5 részes folytatásra december 3-ig kell várni.

Annak idején írtunk mi is Bear Grylls interaktív kalandjáról, amelyben a néző döntötte el, hogy milyen bogarakat faljon be, és milyen útvonalat válasszon a túlélőspecialista. Most itt a folytatás Emlékek nélkül címmel, amelyben hősünk kiugrik egy repülőből, és amnéziával küzdve kell visszajutnia a civilizációba.

Szeptember 17-én érkezik a Szexoktatás új évada. Az angol komédiaszéria főszerepében olyan sztárokat láthatunk, mint Asa Butterfield a Nanny McPhee és a nagy bummból és A leleményes Hugóból és Gillian Anderson. Új szereplőként csatlakozik a produkcióhoz Jason Isaacs. Befejező évadával jön a Kedves fehér emberek és a Lucifer, illetve a The Circle című valóságshow-ból is kapunk új részeket.

A Mise éjfélkor című horrorsorozatot szeptember 24-étől lehet nézi. Az Álom doktor és A Hill-ház szelleme rendezője, Mike Flanagan által jegyzett széria az isten háta mögötti Crockett-szigetre kalauzolja el a nézőt, ahol a világtól lényegében elzárt vallási közösség kezdetben csodás események, majd később baljós előjelek tanúja lesz, miután megérkezik a szigetre egy fiatal, karizmatikus, de eléggé titokzatos pap.

via: THR