Ezért nem lehet streamelni A simlis és a szendét

Pedig a rajongók szeretnék újranézni Bruce Willis és Cybill Shepherd sorozatát.

Ahogy arról a Port is beszámolt, betegsége miatt visszavonul Bruce Willis. A hír napvilágra kerülése után megnőtt az érdeklődés a színész ikonikus filmjei iránt, a rajongók azonban hiába is keresnék a Willis számára áttörést jelentő sorozatot. A simlis és a szende, amelyben a színész egy magándetektívet alakított Cybill Shepherd oldalán,

sehol sem érhető el, ami elég meglepő, tekintve, hogy már a csapból is streamingcsatornák folynak.

Forrás: Getty Images

 

És hogy ki a felelős mindezért?

A zenei jogok, illetve a Disney lustasága. A sorozat kreátora, Glenn Gordon elárulta az Entertainment Weeklynek, hogy a 80-as években még nem nagyon volt divat popzenéket használni a sorozatokban, a Miami Vice-on és rajtuk kívül más nem is nagyon csinálta, a jogok lekötésekor pedig nem gondoltak a későbbi felhasználásra – nem is gondolhattak, hiszen akkor a streaming még nem létezett. Most tehát a szériát tulajdonló Walt Disney feladata lenne, hogy utólag tisztázzák a zenei jogokat, amire egyelőre nem mutatnak hajlandóságot.

Caron ennek ellenére bizakodó, hiszen ugyanezt a feladatot a Miami Vice tulajdonosai el tudták végezni, így az a sorozat már streamelhető a Peacockon.

Via: Uproxx