Ezt a 9 új sorozatot várjuk a legjobban tavasszal

A tavasz általában a legerősebb időszak a sorozatpiacon, és ez idén sincs másképpen.

Jön Bob Odenkirk új szériája, kapunk egy musicalt az Agymanók után szabadon, lesz egy Charles Dickens-adaptáció, új történelmi témával érkezik A másik út írója, remake készül a Végzetes vonzerőből, visszatér a Lost alkotója, és itt az első Bridgerton spin-off.

Lucky Hank (AMC+, március 19.)

Bob Odenkirk nem sokáig maradt munka nélkül a Better Call Saul után, Richard Russo Straight Man című regényének adaptációjával tér vissza. Aaron Zelman és Paul Lieberstein sorozatában ő alakítja William Henry "Hank" Devereaux-t, a teljes összeomlás szélén tántorgó főiskolai professzort, aki mindenkit elidegenít maga körül. Eltávolodott a feleségétől (Mireille Enos) és a lányától (Olivia Scott Welch), és a diákjaival se törődik, inkább belemerül az önsajnálatba. Akár az egyhangúság csapdájában marad, akár teljesen elszabadul, csak az biztos, hogy Odenkirk nem fog csalódást okozni.

Up Here (Hulu, március 24.)

Steven Levenson (Kedves Evan Hansen), Thomas Kail (Hamilton), valamint Kristen Anderson-Lopez és Robert Lopez (Jégvarázs) dalszerzőpáros új zenés vígjátéka két olyan emberről szól, akik 1999-ben, New Yorkban próbálnak szerelembe esni. A csavar? Mindkettejüknek vannak életre kelt belső hangjaik, akik énekelve (is) kommentálják a románc alakulását. Musicalt ritkán láthatunk sorozat formájában, így az Up Here mindenképpen kuriózumnak ígérkezik.

Szép remények (FX, március 26.)

Fionn Whitehead és Olivia Colman főszereplésével érkezik Charles Dickens klasszikusának legújabb adaptációja, a Peaky Blinders alkotójának, Steven Knightnak köszönhetően. Whitehead játssza Pipet, az árva fiatalembert, aki beleszeret Havisham kisasszony lányába, Estellába.

A nagy kérdés, hogy a sorozat mennyire lesz hű a Dickens-féle forrásanyaghoz, és mennyire követi inkább Knight jellegzetesen sötét stílusát. Ami biztos, hogy a Havishamot alakító Olivia Colman szokás szerint maximumot nyújt majd.


Beef (Netflix, április 6.)

Forrás: Netflix

 

Lee Sung Jin showrunner félórás fekete komédiája két idegen közötti viszályba ássa bele magát, miután egy véletlenszerű közlekedési összeröffenés után kicsúszik a kezükből az irányítás. Steven Yeun alakítja Dannyt, a kudarcot kudarcra halmozó vállalkozót, Ali Wong pedig Amyt, akinek az élete látszólag tökéletesnek tűnik. A 10 epizódos sorozatban a Tuca és Bertie című animációs sorozat után Yeun, Wong és Jin újra együtt dolgoznak, míg a rendezői székben Jake Schreier (Lodge 49, Most nevess!, Dave) ül.


Transatlantic (Netflix, április 7.)

Forrás: Netflix

 

Talán annyi is elég lenne, hogy ez a Volt egyszer két Németország és A másik út írójának, Anna Wingernek a legújabb sorozata. A Transatlantic-ban Daniel Hendler társkreátorral együtt Julie Orringer The Flight Portfolio című regényét adaptálja, amely azon francia állampolgárok és külföldiek valós történetén alapul, akik azon dolgoztak, hogy megkönnyítsék a menekültek utazását Európa nácik által megszállt részéből máshová, biztonságba.

A főszerepeket Gillian Jacobs, Lucas Englander, Cory Michael Smith és a Volt egyszer két Németország sztárja, Jonas Nay alakítják.


The Last Thing He Told Me (Apple TV+, április 14.)

Forrás: Apple TV+

 

A Laura Dave regényén alapuló thriller főszereplője Hannah (Jennifer Garner), akinek a barátja egy nap eltűnik, pont akkor, amikor a cége komoly pénzügyi problémákkal néz szembe. A nő válaszok nélkül marad, csak egy üzenetet kap arról, hogy mindenáron meg kell védenie a férfi lányát (Angourie Rice). A duónak ki kell derítenie, hol van a férfi, és miért bujkál, úgy, hogy közben most már ők maguk is komoly veszélyben vannak.

A széria társkreátora az Oscar-díjas Josh Singer (Spotlight - Egy nyomozás részletei, A Pentagon titkai), a szereplők közt pedig ott van Nikolaj Coster-Waldau és Aisha Tyler is.


Mrs. Davis (Peacock, április 20.)

A két író, Damon Lindelof (Lost, Watchmen) és Tara Hernandez (Ifjú Sheldon, Agymenők) furcsa páros, de a Mrs. Davis esetében pont ez a lényeg. A Peacock sorozatának főszereplője Betty Gilpin egy Simone nevű apácát alakít, aki szembeszáll a világ legerősebb mesterséges intelligenciájával, akit egyszerűen csak Mrs. Davisnek hívnak.

Sokan egyszerre hasonlítják a szériát a Muzsika hangjához és a Tiszta románchoz, így bármit is várunk a műfaji határokat feszegető alkotástól, a meglepetés garantált. A sorozat állandó szereplői közé tartozik Jake McDorman és Andy McQueen, a visszatérő szereplők közt pedig ott van Margo Martindale, David Arquette, Elizabeth Marvel, Katja Herbers és Chris Diamantopoulo.


Végzetes vonzerő (Paramount+, április 30.)


Egy 35 éves filmet tévére adaptálni nem szokványos választás, de pontosan ez az, amit manapság egy streamingszolgáltatástól várnánk. Alexandra Cunningham verziójában a felállás ugyanaz marad: Dan Gallagher (Joshua Jackson) úgy dönt, hogy megcsalja feleségét, Beth-t (Amanda Peet) valakivel, akivel a munkahelyén találkozik. Amikor Dan úgy dönt, hogy véget akar vetni a viszonyának Alex Forresttel (Lizzy Caplan), a dolgok nem mennek olyan simán, mint szeretné. Az új változat - amelyben Toby Huss és Jessica Harper is szerepel - nemcsak Dan szemszögéből láttatja az eseményeket, hanem Alex nézőpontját is érvényesíti.


Charlotte királynő: Egy Bridgerton történet (Netflix, május 4.)

A népszerű Bridgerton előzménysoroztában India Amarteifio játssza a fiatal uralkodónőt, Charlotte-ot (akit a Bridgertonban Golda Rosheuvel alakít), aki frissen házasodott össze George-dzsal (Corey Mylchreest), és olyan barátságokat köt – többek közt Lady Danburyvel (Arsema Thomas) és Brimsley-vel (Sam Clemmett) –, amelyek évtizedekre vele maradnak.

A Bridgerton-rajongók tudják, hová vezet Charlotte és George története, de a sorozat választ ad arra, hogyan jutnak el oda - és honnan indultak -, valamint arra, hogy Charlotte királynővé válása hogyan változtatta meg örökre a birodalom faji dinamikáját. A stáblistán olyan Bridgerton-színészek is szerepelnek, akik a karaktereiket a későbbi éveikben is alakítják, ami azt jelenti, hogy a múlt és a jelen közötti kapcsolat végig erős marad.

Via: Indiewire