George R.R. Martin szerint több dolog is félresikerült a Sárkányok házában

De hogy pontosan mi nem tetszett neki a könyvéből forgatott HBO-sorozatban, azt majd csak később fogja elárulni.

George R. R. Martin ritkán beszél a könyvei tévés adaptációiról, arról pedig még ritkábban, hogy mikor fejezi be végre a Winds of Winter című regényét, amin már több mint egy évtizede dolgozik. A 75 éves író ugyanis sokkal szívesebben beszél bármi másról... A Trónok harcához hasonlóan szintén az ő írása alapján leforgatott Sárkányok háza 2. évadát azonban ő sem hagyta szó nélkül (mi itt írtunk róla a PORT.hun).

Felrúgta a szabályokat a Sárkányok háza 2. évada

Óriásit szólt a csend a fináléban.

Tovább

 

Martin a Not A Blog nevű blogjában írt arról, hogy megünnepelte a Zozobrát, ami egy évente megrendezett fesztivál Új-Mexikóban. Megemlítette, hogy nehéz éve volt, és nemrég esett át a Covidon, így most csak erről a Santa Fe-i szórakoztató hagyományról akar beszélni. Azt azonban előre sejtette, hogy mindenki nyaggatni fogja azzal, mit gondol a Sárkányok háza 2. évadáról, és mikor fejezi be a Winds of Wintert.

Nem várom a posztokat, amit meg kell írnom mindarról, ami félresikerült a Sárkányok házában... De ezeket is meg kell írnom, és meg is fogom. De nem ma. Ma van Zozobra napja, amikor elfordulunk a komorságtól.

Így egyelőre még nem világos, hogy Martin összességében mit gondol a Sárkányok házáról. Korábban kifejezte csodálatát a sorozat iránt, sőt, idén év elején még a 2. évad nyitányáról is áradozott, de a véleménye alighanem már megváltozott azóta. Ami a Winds of Wintert illeti, 2022-ben Martin azt állította, hogy „a könyv háromnegyedéig elkészült”, de ez egy „nagy kihívást jelentő” mű, ami „valószínűleg hosszabb lesz, mint a sorozat bármelyik korábbi kötete”. A megjelenésre valamikor a következő 5-10 évben évben számíthatunk.

Forrás: Joe Scarnici/Getty Images for Playboy

 

A Zozobra-ünnep egyébként pont idén 100 éves: 1924-ben döntött ugyanis először úgy a híres amerikai festő és szobrász, William Howard Shuster Jr., hogy a hátsó kertjében eléget egy papírmasé figurát a művész barátaival, így megszabadulva a bánattól és a lelkét mérgező rossz dolgoktól. Azóta az új-mexikói Santa Fe-ben évről évre rituálisan elégetnek egy hatalmas Zozobra-figurát augusztus és szeptember fordulóján, amit előtte teletömhetnek a fesztiválozók csupa olyan nyomasztó tárggyal, aminek a lelki terhétől meg akarnak szabadulni –  tettek már a lángra lobbantott babába válási iratokat, jelzáloghitel-papírokat, parkolócédulákat, sőt, még esküvői ruhát is!

(via Uproxx.com)