Haló, itt a Magyarországon forgatott Halo trailere!

Ütősnek ígérkezik a világ egyik legsikeresebb videójáték-sorozatán alapuló tévészéria, ami ráadásul az etyeki Korda Stúdióban készült.

A Halo tévésorozat nemcsak a 2022-es év egyik legnagyobb dobása lesz, de ha szerencsénk van, folytatja a jó videójáték-adaptációk hagyományát, amit több évtizedes hiátus és dollármilliókból leforgatott fércmű után nemrégiben a Netflixen futó Arcane indított végre el. A Halo azonban a konkurens Paramount+ csatornán fog debütálni, ezzel is tovább élezve a már amúgy is szoros versenyt a nézők kegyeiért versengő streaming szolgáltatók között.

Forrás: Paramount+


A Halo sorozat esetében óriási fegyvertény, hogy az azonos című,  videójáték-sorozat immár kereken 20 éve a gamerek nagy kedvence, a Microsoft által gyártott Xbox konzolok egyik legerősebb húzócíme. Így aztán nem csoda, hogy a jövőbeli háborús konfliktus játékosok által irányított szereplője, Master Chief, a talpig páncélba bújt, gyerekkora óta a harcra nevelt szuperkatona ma már a legismertebb és legnépszerűbb karakterek egyike a popkultúrában.

A játékok sztorija a távoli XXVI. században játszódik, amikor az emberiség teokratikus civilizációja harcban áll az elpusztításukra törő idegen lények szövetségével, a Covenanttel. Az összecsapások helyszíne a játékok címében szereplő mesterséges égitest, a Halo nevű gyűrűvilág – itt játszódik majd a tévésorozat is. Íme az első, kedvcsináló előzetes hozzá:


A Halo sorozatot még évekkel ezelőtt kezdték el forgatni az etyeki Korda Stúdióban, ám a világméretű koronavírus-járvány miatt le kellett állniuk a munkálatokkal, és (ahogy azt korábban mi is megírtuk) a stáb csak 2020 nyarán térhetett vissza Magyarországra. A Nemzeti Filmintézet akkor azt közölte, hogy a Halo munkálataira 12 milliárd forintot költöttek el nálunk a külföldi producerek, akiknek számos magyar stábtag dolgozott a keze alá.

(via Variety)

A PORT.hu zenés műsorának vendégét legtöbben onnan ismerhetik, hogy szinte állandóan síkideg, csak ő nem alakul át tomboló zöld szörnyeteggé, mint Bruce Banner. Turai Barna sokat köszönhet ennek az oldalának, emiatt kaphatnak nagyobb teret komolyabb projektjei is.