Harry Potter-különkiadás: itt az első előzetes

A december eleji teaser után végre teljes hosszúságú trailer is érkezett a várva várt Harry Potter 20. évforduló: Visszatérés Roxfortba című különkiadáshoz, amelyben az első film után több mint húsz évvel találkozhatunk újra kedvenceinkkel.

Ahogy arról korábban már többször írtunk, a Warner stúdió a Jóbarátok: Újra együtt mintájára újra összetrombitálta a Harry Potter-filmek sztárjait és stábját, abból az alkalomból, hogy

idén volt húsz éve, hogy bemutatták a franchise első darabját, a Harry Potter és a bölcsek kövét.

A filmre vett találkozón a következő nevek nosztalgiáznak majd: Daniel Radcliffe, Rupert Grint és Emma Watson főszereplők, továbbá a kulcsfontosságú szerepeket megformáló

Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Jason Isaacs, Gary Oldman, Tom Felton, James Phelps, Oliver Phelps, Mark Williams, Bonnie Wright, Alfred Enoch, Matthew Lewis és Evanna Lynch.


Az alkotók közül David Heyman, Chris Columbus, Alfonso Cuarón, Mike Newell és David Yates rendezők tűnnek majd fel a Harry Potter 20. évforduló: Visszatérés Roxfortba című különkiadásban. Egy név azonban érdekes (?) módon hiányzik a sorból: az eredeti könyvsorozatot jegyző J.K. Rowling kizárólag archív felvételeken tűnik majd fel,

őt ugyanis nem hívták meg a műsorba, vélhetően folyamatosan transzfób kirohanásai miatt (ezek némelyikéről itt, itt és itt írtunk korábban).

De vissza az örömtelibb dolgokhoz, hiszen a különkiadás egyszerre ígérkezik meghatónak és átéltnek: Helena Bohnam Carter és Ralph Fiennes például már a most nyilvánosságra hozott előzetesben nagyon lelkesen mesélgetnek.

Az annak idején a gonosz Beatrix Lestrange-et megformáló színésznő még a szerephez használt protézisét is előkapja,

a főgonosz Voldemortot alakító Fiennes pedig nagy élvezettel eleveníti fel azt az időszakot, amikor elvállalta a szerepet. Mindezt teljes hosszában, azaz magát a műsort a nemzetközi premierrel egy időben, 2022. január 1-jén nézhetjük meg az HBO GO-n.


(via Variety)

 

Pokorny Lia az I Love You Babyt énekelte a SZESSÖN próbatermében, amivel Tomi és Jancsó simán fel is vehette volna helyben megalakult zenekarukba.