Így alkották meg a Last of Us megaszörnyetegét

A bloater olyan félelmetesre sikeredett, hogy majdnem ellopta a show-t.

A Last of Us 5. része a Super Bowl miatt már szombaton felkerült az HBO Maxra, de volt, ami nem változott: ez az epizód is biztosított egy hétre elegendő témát. Melegcsókok ezúttal nem csattantak el, de szívszorító véget ért az egyik történetszál, és minden korábbinál komolyabb zombitámadást kellett a főhősöknek túlélniük, és színre lépett egy óriási méretű új szörny is.

Egy új, kulisszák mögötti videóból kiderül, hogyan sikerült életre kelteni a játék félelmetes „bloater”-ét a sorozatban. A szörny „ruháját” a négyszeres Emmy-díjas protézistervező, Barrie Gower készítette, akinek olyan sorozatok emlékezetes lényeit is köszönhetjük, mint a Stranger Things vagy a Trónok harca. A 201 centis brit kaszkadőr, Adam Basil által viselt szörnyruha 40 kilót nyomott, és főleg habgumiból, illetve hablatexből állt.

A puha és nyálkás ruhát gélszerű oldattal borították be, ami kiemelte a gombákat. Rengeteg kis tüskét és tüskés szőrszálat ütöttek a latextestbe, mintha kis kinövések nőttek volna ki belőle.

Volt még 10-15 másik kaszkadőr is, akik Clickernek öltöztek, és további 50 statiszta, akik fertőzötteket alakítottak, ami azt jelentette, hogy a 65 protézisművészből álló csapat öt órát töltött azzal, hogy a horda kameraképes legyen a forgatás kezdetére. A gyakorlatban így a statisztáknak délután 3-4 körül kellett jelentkezniük a sminkelésre, hogy este 9-kor megkezdődhessen a forgatás.

Forrás: HBO Max

 

A The Last of Us negyedik epizódja egyébként újabb nézettségi rekordot döntött. Az Egyesült Államokban 7,5 millió néző volt rá kíváncsi a premier napján, ami 17 százalékos növekedést jelent az előző héthez képest – vagyis nem jöttek be azok a jóslatok, hogy a melegszál miatt csökkenni fog a nézettség.

Via: Variety