Így készült a kannibál sorozatgyilkos szerepére A Jeffrey Dahmer-sztori sztárja

Evan Peters egy 4 perces kisfilmben meséli el, milyen volt a felkészülés a rettenetes gonosztetteket elkövető pszichopatáról szóló sorozatra – ami máris a Netflix egyik legnézettebb szériája lett.

A teljes címén Dahmer – Szörnyeteg: A Jeffrey Dahmer-sztori szeptember 21-én került fel a streaming szolgáltató kínálatába, és azonnal hatalmas sikert aratott. Egy hét alatt elért 196,2 milliós nézettségével olyan, szintén rendkívül népszerű sorozatokat utasított maga mögé, mint Az örökösnő álarca mögött (195,97 milliós nyitás) vagy a Te harmadik évada (179 millió néző). A netflixes szériák közül tehát az abszolút bombasikernek számító Nyerd meg az életed, Stranger Things és A Bridgerton család számait ostromolja.

A Jeffrey Dahmer-sztori ráadásul vélhetően nemcsak népszerű, hanem jó is – erre utal legalábbis, hogy az IMDb-n 10-ből 8,4 ponton áll a felhasználói szavazatok alapján, ahogy az is, hogy nem kisebb név az alkotója, mint a sorozatpápa Ryan Murphy (Amerikai Horror Story, American Crime Story, Hollywood, Kés/alatt, Glee – Sztárok leszünk!, Póz stb.). A széria alapjául szolgáló valóban megtörtént és rendkívül felkavaró bűnügyekről ebben a cikkünkben írtunk korábban, de hamarosan kritikával is jelentkezünk.

A kiemelt érdeklődésre való tekintettel pedig a Netflix a napokban nyilvánosságra hozott egy kisfilmet, amelyben a címszereplő, Evan Peters (Rejtélyek városa, Tuti gimi, X-Men-filmek, Póz, Amerikai Horror Story, WandaVízió) beszél arról, hogyan készült fel a kannibál sorozatgyilkos szerepére. Peters bevallotta, hogy Dahmer megformálása volt eddig az egyik legnehezebb dolog, amit karrierje során csinált.


A színész leszögezte azt is, hogy a széria különlegessége ugyan, hogy a pszichopata sorozatgyilkos szemszögéből meséli el a rettenetes történéseket, de attól még nem kell vele azonosulnunk. Felkészülése során a sztár amellett, hogy több életrajzot is elolvasott a témában, Dahmerrel készült interjúkat is végignézett és -hallgatott (köztük a híres 1994-es beszélgetést, amit Stone Phillips készített, továbbá rendőrségi kihallgatásokat és pszichológusi vizsgálatokat), és folyamatosan leesett az álla amiatt, hogy azok a borzalmas dolgok, amikről a férfi olyan hétköznapi módon beszél, valóban megtörténtek.

Peters szerint ugyanakkor nem a bombasztikus gyomorforgató részletek feltárása volt a céljuk, hanem a hitelesség, amelynek során különös figyelmet fordítottak az áldozatok és családjuk iránti tiszteletre.


(via Deadline, NME)