Ilyen csodálatos lesz Del Toro animált Pinokkiója

Kijött az előzetes a Netflix stop-motion meséjéhez.

Most jó lenni Pinokkió-rajongónak: Carlo Collodi 1881-ben kiadott világhírű meseregényéből két új adaptáció is készült. Az egyik egy élőszereplős Disney-verzió Tom Hanks (ő alakítja Geppettó mestert), Luke Evans és Joseph Gordon-Levitt főszereplésével. A másik egy zenés stop motion animáció a zseniális Guillermo del Toro rendezésében és a Netflix gyártásában.

Utóbbi egy teasert már kapott januárban, most viszont kijött a teljes előzetes is. 

Del Toro Pinokkiója Benito Mussolini uralkodása idején játszódik Olaszországban, és Carlo Collodi eredeti olasz regényét a Del Toróra jellemző gótikus szemüvegen keresztül szűri át. A bábot ebben a verzióban egy kisfiú sírja fölött nőtt fa ágából faragják ki. Amikor a fiú apja, Geppetto (David Bradley) azt kívánja, hogy kapja vissza a gyermekét, Pinokkióval egy kicsit többet kap, mint amire számított.

"Miután éveken át próbáltam megvalósítani ezt az álomprojektet, a Netflixben megtaláltam a tökéletes partnert" – mondta Del Toro még 2020-ban. "Hosszú időt töltöttünk azzal, hogy összehozzuk a megfelelő szereplőgárdát és stábot. Mindannyiunk nagy szenvedélye az animáció, és úgy gondoljuk, hogy ez az ideális médium arra, hogy ezt a klasszikus történetet teljesen új módon meséljük el ismét."

Nem ez az egyetlen stop-motion projekt a Netflixnél, reneszánszát éli ez a technika a platformon. Az év elején mutatták be A ház című antológiát, ősszel érkezik a Wendell és Wild, és dolgoznak az új Csibefutam és Wallace és Gromit-filmeken is.

Via: The Verge