Jön az újabb fikciós Tiger King sorozat

A Nicolas Cage nevével fémjelzett Joe Exotic széria után a férfi legnagyobb riválisa, Carole Baskin is kap egy sorozatot.

Habár az NBCUniversal Television berkeiben készülő limitált hosszúságú széria egyelőre a Joe Exotic munkacímre hallgat, a középpontjában az a Carole Baskin áll, aki a tigristartó férfihoz hasonlóan szintén nagymacskákkal foglalkozik, és Exotic meg akarta öletni. A halálos ellenségeskedés azért tört ki közöttük, mert a nő tönkre akarta tenni a „tigriskirály” vállalkozását, mivel az nem megfelelő módon bánt az állatokkal, és kizárólag profitszerzésre használta őket.

A sorozatban minden bizonnyal fontos szerep jut majd annak, hogy Baskin maga sem rendelkezik éppen makulátlan múlttal: Exotic szerint például 21 évvel ezelőtt azért tűnt el a nő férje, mert Baskin megölte, és megetette a holttestét a tigriseivel. Ezt egyébként a Tiger King, azaz Tigrisvilág című bombasztikus netflixes sorozat alkotóinál komolyabb dokumentumfilmes, Louis Theroux – aki 2011-ben a BBC számára készített anyagot Exotickal és körével – valószínűtlennek tartja, de attól még a fikciós sorozatban benne lehet.

Kate McKinnon a Szellemirtókban. Forrás: InterCom

 

És már meg is van, ki alakítja majd a szériában Carole Baskint: nem más, mint Kate McKinnon, a női Szellemirtók, A kém, aki dobott engem és a Botrány sztárja. McKinnon pedig nemcsak a színésze, hanem az executive producere is lesz a sorozatnak, amelynek további alkotói között olyan neveket találunk, mint például Etan Frankel, a Friday Night Lights – Tiszta szívvel foci és a Shameless – Szégyentelenek forgatókönyvíró-producere.

A Netflixre március 20-án felkerült bűnügyi dokuszéria, a Tiger King a karantén időszak igazi szenzációja lett: felkerülésének első tíz napján 34,3 millióan streamelték. Így nem csoda, hogy fikciós széria is készül a nyomán – sőt, a McKinnon-féle Baskin sztori (amit az NBC és a USA Network csatornákon, illetve a Peacock nevű új streamelős szolgáltatáson egyszerre terítenek majd) nem is az egyetlen fikciós projekt, ami folyamatban van. Ahogy arról korábban már beszámoltunk, egy szintén a Tiger King hőséről szóló újságcikk, a Joe Exotic: A Dark Journey Into the World of a Man Gone Wild alapján Nicolas Cage-dzsel a címszerepben fejlesztenek sorozatot a CBS Televisionnél.


(via Variety)