Ketten meghaltak, leállították a Netflix sorozatának forgatását

A kiválasztott című sorozat színészei autóbalesetet szenvedtek.

Leállt a Netflix A kiválasztott című sorozatának forgatása, miután csütörtökön két színész, Raymundo Garduño Cruz és Juan Francisco González Aguilar meghalt, hat másik pedig megsérült egy autóbalesetben a Baja California-i Mulegé város közelében, nekik a jelentések szerint stabil az állapotuk.

A Variety szerint megerősítették, hogy a baleset nem a forgatáson történt, hanem akkor, amikor a produkció nyolc tagja a helyi repülőtérre tartott. Noha még tart a vizsgálat, de a hírek szerint a furgon letért az útról, majd felborult. A Netflix egyelőre nem kommentálta a tragédiát, azonban  a gyártó produkciós cég, a Redrum úgy döntött, hogy leállítja a gyártást, és egyelőre nem tudni, mikor folytatják – egyáltalán: folytatják-e?

A kiválasztott Mark Millar (Kick-Ass, Jupiter hagyatéka) író és Peter Gross rajzoló American Jesus című képregénysorozatán alapul, amelyben egy 12 éves fiú megtudja, hogy ő Jézus Krisztus, bibliai erők birtokában van, és meg kell mentenie az emberiséget.

Ugyan a baleset nem a forgatáson történt, hatására a közösségi médiában sokan eltöprengtek a filmek és tévéműsorok készítésének biztonságával kapcsolatban. Az évtizedek során számos film és tévéműsor került tűz alá, amikor a produkció tagjai megsérültek vagy meghaltak – a közelmúltban a legnagyobb sajtóvisszhangot Alec Baldwin ügye kapta, amikor egy westernfilm forgatásán egy kellékfegyverrel lelőtte a film operatőrét, Halyna Hutchinst, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe, a 48 éves rendezőt, Joel Souzát pedig életveszélyes sérülésekkel kellett kórházba szállítani.

(Forrás: IndieWire)