Alec Baldwint okolja felesége haláláért a lelőtt operatőr férje

Matt Hutchins dühös, mert Alec Baldwin nem vállal semmilyen felelősséget. Pedig a forgatáson legalább tizenöt fegyverekre vonatkozó biztonsági előírást hagytak figyelmen kívül.

Matt Hutchins, az októberben elhunyt Halyna Hutchins operatőr férje, aki a Rust című western forgatásán halálos balesetet szenvedett, első nyilvános interjújában beszél felesége haláláról. A nagy sajtóvisszhangot keltett tragédiát egy kellékfegyver okozta, amibe valahogyan, máig nem tisztázott módon, éles töltény került. A fegyvert a film főszereplője, egyben producere, Alec Baldwin sütötte el.

Hutchins férje a Today egyik műsorvezetőjének, Heda Kotb-nak mondta el, hogy Baldwint és "a forgatáson nem alkalmazott iparági normákat" okolta felesége haláláért.

Halyna Hutchins
Forrás: Fred Hayes/Stringer/Getty Images

 

A Good Morning America műsorvezetőjének, George Stephanopoulosnak adott decemberi interjújában Baldwin részletesen vázolta, hogy szerinte mi történt pontosan október 21-én, a baleset napján, és megosztotta, hogy egy "hideg" (azaz biztonságosan használható) kellékfegyvert adtak neki. Elmondta továbbá azt is, hogy Hutchins elmagyarázta neki, hogyan tartsa a fegyvert a felvételhez, és  hogyan húzza fel a kakast,

de Baldwin azt állította, hogy nem húzta meg a ravaszt.

"Olyan messzire húztam hátra a kakast, amennyire csak tudtam, anélkül, hogy a pisztolyt élesítettem volna" - mondta. "Elengedtem a kakast, és bumm, a fegyver elsült". Később hozzátette: "Valaki felelős azért, ami történt, és nem tudom megmondani, hogy ki az, de azt tudom, hogy nem én vagyok az".

A golyó eltalálta Hutchinst, és a film rendezőjét, Joel Souzát is megsebezte a vállán.

Matt Hutchins  elmondta, "egyszerűen dühösnek érezte magát", amikor a színész interjúját nézte.

Annyira dühös voltam, hogy ilyen nyilvánosan, ilyen részletesen beszélt a haláláról, majd nem vállalt semmilyen felelősséget, miután épp most írta le, hogy megölte őt.

Azt is megjegyezte: "Az elképzelés, hogy az a személy, aki azt fegyvert tartja, ami elsült, nem felelős, számomra abszurd. De nem a fegyverbiztonság volt az egyetlen probléma azon a forgatáson. Számos iparági szabványt nem tartottak be, és ezért többen is felelősek."

Hutchins bejelentette, hogy családjával egyetértésben gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával Új-Mexikóban pert indítottak Baldwin és "mások ellen, akik felelősek voltak  a forgatás biztonságáért, és akiknek a gondatlan viselkedése" vezetett az operatőr halálához. A család ügyvédje, Brian Panish azt állítja, hogy legalább 15 fegyverekre vonatkozó biztonsági előírást hagytak figyelmen kívül a forgatáson. Hutchins családja kártérítést is követel, amelynek összegét majd a tárgyaláson határozzák meg.

Mindeközben a nyomozás még tart, ugyanis rendkívül zavaros ez az ügy, gyakorlatilag mindenki másra mutogat. Korábbi cikkeinkben részletesen írtunk erről is, ahogy a tragédiáról és utóéletéről:

 

(Forrás: The Hollywood Reporter)