Kiderült, Val Kilmer miért nincs benne a Disney+ Willow-sorozatában

A világméretű koronavírus-járvány alatt nem tudták megoldani, hogy a színész is jelen legyen Madmartiganként a régi kultfilmje folytatásában.

Val Kilmer nemrégiben a Top Gun: Maverickben való vendégszereplésével örvendeztette meg a rajongóit: visszatért, mint Iceman, az első rész pilóta-fenegyereke.

Sajnos ugyanez a bravúr már nem jött össze a másik '80-as évekbeli kultfilmje folytatása esetében, így a Willow sorozatban nem láthatjuk Madmartigant.

 

Forrás: UIP Dunafilm

 

Az Entertainment Weeklynek adott új interjújában Jonathan Kasdan, a Willow sorozat showrunnere elárulta: Val Kilmer nagyon is közel állt ahhoz, hogy újra eljátssza a legendás kardforgató szerepét a Disney+ új produkciójában, ami múlt héten debütált az első két résszel a streamingplatformon (hamarosan kritika is lesz róla itt a PORT.hu-n).


"Nagyon szerettük volna, hogy Val [Kilmer] is benne legyen a sorozatban, Val [Kilmer] pedig nagyon szerette volna, hogy szerepeljen a sorozatban. Emlékszem, én magam mentem el hozzá, miután a dolog kezdett némi lendületet venni, és azt mondtam neki: »Figyelj, belevágunk! És az egész világ vissza akarja majd kapni Madmartigant.« Erre ő azt mondta: »Annyira biztos nem, mint én!«

Így hát az extrém lelkes Val Kilmerrel a fedélzeten Jonathan Kasdan (aki nem mellesleg az Oscar-díjas forgatókönyvíró, Lawrence Kasdan fia) és a kreatív csapata nekilátott egy olyan történet kidolgozásának, amely lehetővé tette (volna) Madmartigan visszatérését is.

Az első évadot azzal a szándékkal kezdtük el felépíteni, hogy ő is megjelenjen. Az igazat megvallva a folyamat elég késői szakaszáig úgy volt, hogy benne lesz a sorozatban.

Kasdan azt is elmondta, hogy Val Kilmer végül a világméretű koronavírus-járvány miatti aggodalmak miatt volt kénytelen visszalépni, mert pont akkor kezdődött volna az érdemi munka, amikor sorra szakadtak félbe a nagy formátumú produkciók forgatásai (erről anno beszámoltunk mi is itt a PORT.hun)

Ki kellett találnunk, hogyan őrizzük meg azt a történetet, amit el akartunk mesélni arról, hogyan alakul az ő sorsa. Nyitva akartunk hagyni egy ajtót, hogy bármire legyen még lehetőség a jövőben, és egyben tisztelegni szerettünk volna a [karakter] szellemisége előtt. Megpróbáltuk mindezt megtenni, és úgy dolgozni, hogy érezzük és halljuk [Madmartigant], még ha őt magát nem is látjuk.

Bár a sorozat második évadát egyelőre még nem jelentették be, Kasdan abban bízik, hogy találnak még egy lehetőséget Val Kilmer szerepeltetésére, amennyiben a címbéli Willow Ufgood (Warwick Davis) kalandjai folytatódni fognak a Disney+ platformon.

(via Indiewire.com)