Lecserélték A Gyűrűk Ura-sorozat színészét

Pótforgatásra lesz szükség, ami akár a premier időpontját is kitolhatja.

Tom Budge ausztrál színész az Instagram-oldalán jelentette be, hogy távozik a készülő A Gyűrűk Ura-sorozatból. Ahogy a posztból kiderül, nem önszántából, a már leforgott epizódok alapján döntött úgy a produkció, hogy a szerepre keresnek egy másik színészt. Arról nincs információ, hogy kit alakított a színész, vagy hogy ki váltja majd őt. A színész azért diplomatikusan megköszönte a széria kreatív csapatának, hogy arra biztatták, próbáljon ki valami „újat, izgalmasat és szépet”.

Több mint három éve jelentették be, hogy sorozat készül A Gyűrűk Urából, amikor az Amazon 250 millió dollárért megvásárolta a Tolkien-regény tévés jogait. A tervezett 5 évad összköltsége minimum egymilliárd dollárra rúg, ami rekord a televíziózás történetében.

A sztoriról mindössze annyit tudni, hogy nem A Gyűrűk Ura-trilógia jól ismert eseményei idején, hanem ezer évvel korábban fog játszódni, a másodkorban. A főszerepet a Trónok harcában feltűnt, legutóbb pedig a netflixes Ne higgy a szemének!-ben látott Robert Aramayo alakítja. A forgatást 2020 februárjában kezdték meg az új-zélandi Aucklandben, az Amazon és az új-zélandi kormány közti tárgyalások ugyanis lehetővé tették, hogy az eredeti trilógia helyszínén rögzítsék a sorozatot. A munkálatokat márciusban állították le a világjárvány miatt, de szeptemberben folytatódott a forgatás.

A 8 epizódból álló első évad elvileg még idén debütál, de a pontos dátumot egyelőre nem tudni. Tom Budge lecserélése miatt nyilván pótforgatásra lesz szükség, ami akár a premier időpontját is kitolhatja.