Megérkezett a Monk-film előzetese!

A kényszerbeteg magánnyomozó újabb és a jelek szerint utolsó kalandjáról szóló Mr. Monk’s Last Case: A Monk Movie (Mr. Monk utolsó esete: Egy Monk-mozi) december 8-án kerül fel a Peacockra.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a film sztorija szerint Monk ezúttal, utolsó ügyeként egy nagyon személyes dolognak jár utána, ami szeretett mostohalányával, Mollyval, egy épp az esküvőjére készülő újságíróval kapcsolatos. A folytatást az eredeti széria kreátora, Andy Breckman írta, a rendező pedig a sorozat nem kevesebb mint 35 részét jegyző Randy Zisk volt.

A főszerepet alakító Tony Shalhoub mellett – ahogy azt a most nyilvánosságra hozott trailerben is láthatjuk –

visszatér a főnökét játszó Ted Levine, Jason Gray-Stanford (Randy Disher), Traylor Howard (Monk asszisztense, Natalie Teeger) és Hector Elizondo (Monk pszichiátere) is.


Az előzetesből ezenkívül olyan újdonságok derülnek ki, hogy az említett eset, amelyben még utoljára Monknak nyomozni kell, nemhogy Mollyval és az esküvőjével kapcsolatos, de szegény lánynak a vőlegénye halt meg épp egy bungee jumping balesetben – amiről ő azt gyanítja, hogy nem baleset volt.

Fontos szerepe lesz még a cselekményben annak is, hogy a Covid sújtotta időszakban járunk, ami miatt a világ egy időre Monk bolondériájához alkalmazkodott, hiszen elkezdett mindenki úgy félni a vírusoktól, s emiatt őrülten fertőtleníteni, mint a figura alapjáraton. Erre az előzetes tanúsága szerint több poén is épül majd, ahogy arra is, hogy

hősünknek a nyomozás során a bűntény körülményei miatt le kell győznie negyedik nagy félelmét (a fertőzések, a tűk és a madarak után): a magasságot.


(via The Hollywood Reporter)