A Gattaca sorozatként, a Monk filmként tér vissza a képernyőkre

A Gattaca című Ethan Hawke–Uma Thurman-filmet sorozatként, a Monk című vicces nyomozós szériát nagyjátékfilmként folyatják.

Az eredetileg a USA Network sorozataként 2002 és 2009 között 125 epizódon keresztül futott Monk – Flúgos nyomozó a Peacock nevű streaming szolgáltatónál támad fel – egy utolsó kaland erejéig. A Mr. Monk’s Last Case: A Monk Movie (Mr. Monk utolsó esete: Egy Monk-mozi) című folytatást az eredeti széria kreátora, Andy Breckman írja, a rendező pedig a sorozat nem kevesebb mint 35 részét jegyző Randy Zisk lesz.

A Monk-filmben visszatér természetesen a címszerepet alakító Tony Shalhoub, a főnökét játszó Ted Levine, Jason Gray-Stanford (Randy Disher), Traylor Howard (Monk asszisztense, Natalie Teeger), Melora Hardin mint a néhai Trudy Monk és Hector Elizondo (Monk pszichiátere) is. Akiket viszont nélkülöznünk kell, az Bitty Schram, akit Sharona szerepében láthattunk, de már a harmadik évadban kiírták a szériából, illetve a főhős korábbi pszichiáterét megformáló Stanley Kamel, aki 2008-ban elhunyt.

Forrás: TV2 / InterCom


A sztori szerint Monk ezúttal, utolsó ügyeként egy nagyon személyes dolognak jár utána, ami szeretett mostohalányával, Mollyval, egy épp az esküvőjére készülő újságíróval kapcsolatos. Az eredeti szériában Molly csak a legutolsó epizódban tűnt fel; Monk egészen addig, nyolc évadon keresztül a kisebb esetek mellett leginkább felesége halálának a rejtélyét próbálta megoldani.

A Monk mellett egy másik kultikus kedvenc is visszatér: az Ethan Hawke, Uma Thurman és Jude Law főszereplésével készült 1997-es Gattacát sorozat formájában élesztik újra. A showrunner Alex Gansa, az executive producer Howard Gordon lesz, a további kreátorok között pedig ott találjuk Craig Bortent is – előbbi két szakembert a Homeland: A belső ellenség alkotóiként ismerhetjük, Borten pedig egyebek mellett a Mielőtt meghaltam című Matthew McConaughey-filmdráma Oscar-díjas társ-forgatókönyvírója.

A Sony Pictures berkeiben készülő széria a Showtime-ra érkezik, így a magyar nézők a Monkkal együtt várhatóan a SkyShowtime-on láthatják majd.


(via IndieWire, Variety)