Mintha csak Daeneryst látnánk a Sárkányok háza új előzetesében

A korábbi két teaser után kijött a várva várt Trónok harca-előzménysorozat első teljes hosszúságú trailere. Készüljetek a rengeteg tűzre, vérre és sárkányra!

Ahogy arról szerdai cikkünkben is írtunk, a Sárkányok házára már nem kell sokat várni: augusztus 21-én érkezik az HBO Maxra (nálunk egy nappal később, augusztus 22-én lesz látható). A rajongók pedig annyira fel vannak ajzva, hogy a most nyilvánosságra hozott új előzetes megtekintése a YouTube-on már jóval 4,3 millió fölött jár.

A 200 évvel a Trónok harca eseményei előtt játszódó, George R.R. Martin Tűz és vér című regényén alapuló tízrészes sorozat a Targaryen-ház utódlási harcait mutatja be (amit halványan az angol középkori rózsák háborúja ihletett).


Az előzetes tanúsága szerint a Sárkányok tánca néven ismert belháborút az robbantja ki, hogy Viserys Targaryen (Paddy Considine) halála után elsőszülött gyermekét, Rhaenyrát (Emma D’Arcy) akarja a Vastrónra ültetni,

ám arra korábban még nem volt példa, hogy nő uralkodjon a királyságban.

Az uralkodói törekvéseivel a Trónok harca Daenerysét megidéző (pontosabban, mivel ő az egyik őse, megelőlegező) lány kihívója egyrészt nagybátyja, azaz Viserys öccse, Daemon (Matt Smith), másrészt féltestvére, vagyis saját kisöccse, Aegon Targaryen. Mivel minden félnek vannak támogatói, a polgárháború (ahogy azt az előzetesben is láthatjuk) elkerülhetetlen...


(via HBO Max)