Most már hivatalos: jön a Squid Game 2. évada!

A Netflix és a sorozat író-rendezője is megerősítette.

Tavaly ősszel, mielőtt a Netflixre még rájárt volna a rúd, minden túlzás nélkül felrobbantotta az internetet a Squid Game-mel: hetekig a váratlanul elképesztő sikert aratott sorozat uralta a közösségi médiát, divatba hozta a dél-koreai filmeket és sorozatokat, többen is megpróbálkoztak a fiktív vetélkedő valóságba ültetésével (persze tömegmészárlás nélkül), és ahogy várható volt, szóba került a folytatás is. Ami eddig csak szóbeszéd és belengetett ötletelés volt, mostanra hivatalossá vált: készül a Squid Game második évada. Gyorsan össze is dobtak hozzá egy teaserecskét, amiben ugyan érdemben nincs semmi, de a para baba még parább dala rögtön elindítja a nyálelválasztást, vagy legalábbis az annak megfelelő "néznénk rögvest" reakciót.

Hvang Donghjok, a sorozat író-rendező-executive producere, egy rövidke üzenetben szólt a rajongókhoz: "12 évbe telt, mire tavaly bemutathattuk a Squid Game első évadát. De 12 nap kellett ahhoz, hogy a Squid Game minden idők legnépszerűbb Netflix-sorozatává váljon." Köszönetet mondott a rajongóknak, és kicsit beharangozta, mi vár ránk a következőkben:

És most, Gihun visszatér.

A Frontember visszatér.

Jön a 2. évad.

A ddakjit* játszó öltönyös férfi visszatérhet.

Bemutatkozik Junghee barátja, Cseolszu is.

Tartsanak velünk még egyszer egy teljesen új fordulóra.

 

 

*A ddakiji a papírnégyzet-dobálós játék, amellyel beszervezik Gihunt is a játékba.

 

Nem tudni, mikor láthatjuk a Squid Game folytatását, de Donghjok szerint a legjobb esetben is csak 2023 végén. Az író-rendező a nagy bejelentés előtt is serényen dolgozott:  A The Best Show In The Planet (A világ legjobb sorozata) című szatirikus vígjátékban saját élményeit mutatja be, hogyan élte meg a Squid Game világsikerét, a Killing Old People Club Öregeket gyilkoló klub) című „erőszakos” filmjét pedig Umbert Eco munkássága ihlette.

(Forrás: Uproxx)