Nekiment a True Detective új évadának az eredeti alkotó

Nic Pizzolatto hülyeségnek tartja az Issa López által Jodie Foster főszereplésével megvalósított Night Countryt.

Ahogy arról a negyedik évad első epizódjáról szóló kritikánkban mi is írtunk, a Night Country Alaszkában játszódik,

és egy kutatóállomás teljes személyzetének az eltűnéséről, illetve ennek a rejtélyes esetnek egy régi gyilkossági üggyel való kapcsolatáról szól.
Kali Reis és Jodie Foster a sorozatban. Forrás: HBO Max


Arról is beszámoltunk, hogy a sorozat rajongói bizonyos összefüggéseket véltek felfedezni a széria új és az első évada között – ám a True Detective eredeti kreátora, Nic Pizzolatto nincs elragadtatva a dologtól, és több Instagram-kommentben is igyekezett elhatárolódni az új részektől, visszautasítva minden kapcsolatot a Matthew McConaughey és Woody Harrelson nevével fémjelzett első évad és a Night Country között.

A Redditen közzétett bejegyzések szerint Pizzolatto megnyugtatta azokat a rajongókat, akik attól félnek, hogy a felmerült kapcsolat miatt McConaughey is fel fog bukkanni az új részekben, ezzel párhuzamosan pedig leszögezte, hogy neki semmi köze nem volt az új sztorihoz. Egy másik felhasználónak reagálva az alkotó azt is írta a Night Country kutatóbázisos cselekményszáláról, hogy

„haha, micsoda hülyeség”.


A kreátor nem túl elegáns megnyilvánulására az új évad alkotója, Issa López elegánsan reagált. „Szerintem minden történetmesélőt különleges, sajátos és unikális kapcsolat fűz ahhoz a történethez, amit kiötlött, és bármi is a reakciója, nyugodtan elmondhatja. Úgy is mondhatnám, hogy ez az ő előjoga” – nyilatkozta López a Vulture-nek.

„A legmélyebb elhivatottsággal írtam meg ezt a sztorit,

hatalmas elkötelezettséggel Pizzolatto munkája és a rajongók irányában. De ez egy újragondolása az eredetinek, szóval szándékosan különbözik tőle” – tette hozzá.


(via NME)

 

Olvasd el az új évadról írt kritikánkat is!

Miért éppen Alaszka? – Újra itt a True Detective

Sajátos hangulatával és ezúttal alaszkai helyszínnel, továbbá Jodie Foster főszereplésével január 15-én megérkezett a népszerű bűnügyi antológiaszéria legújabb, negyedik évada. Kritika az első részről.

Tovább