Nem fogod elhinni: Rick és Morty is része a Star Trek-univerzumnak

A Paramount+ Picard című spinoffsorozatának második évada olyan helyekre viszi a rajongókat, amikre álmukban sem számítottak.

Habár mindkét sorozat egy-egy sci-fi széria, eddig senkinek sem jutott eszébe, hogy a Patrick Stewart főszereplésével készült spinoffnak bármi köze lehet Justin Roiland és Dan Harmon teljesen agyament felnőtt animációjához, amelyben azt követhetjük, ahogy egy idős, alkoholista feltalálózseni, Rick Sanchez mindenféle más dimenziókba és galaxisokba rángatja magával unokáját, Mortyt.


A Picard második évadának március 17-én debütált harmadik, Assimilation című epizódjában viszont azt láthatták a nézők, hogy a címszereplő és csapata egy féreglyukon keresztül 2024-be időutazik. Cristóbal Rios transzportere azonban meghibásodik, így a férfi egy iratok nélküli emigránsoknak fenntartott létesítményben találja magát.

Itt és ekkor történt az a másodpercnyi utalás, amit könnyű volt elmulasztani, ha akár csak egy pillanatra nem figyeltünk: egy dühös anya a fiával veszekedve azt mondja neki, hogy „vagy nem Rick és Morty”. Hogy ez pontosan mit is jelent, egyelőre nem tudni, mindenesetre a Picard executive producere, Akiva Goldsman korábban nyilatkozott már úgy Mike McMahannel kapcsolatban, aki egyszerre az alkotója a Star Trek: Lower Decks című spinoffsorozatnak és a Rick és Mortynak, hogy

„igen, mi mind egy nagy, furcsa, bizarr Star Trek család vagyunk,

és ahányszor csak tudunk, utalunk rá”.

Picard. Forrás: Paramount+


Szóval nem kizárt, hogy amennyiben 2024-ben még adásban lesz a Rick és Morty, valahogy majd előkerül az egyik részében a Picard-kapcsolat. Mások pedig arra tippelnek, hogy lehetséges, hogy a Harmon–Roiland-animáció igazából

egy olyan tévéműsor, amit a Star Trek-univerzumban (is) néznek

(ha az „or no Rick and Morty” mondatot úgy értelmezzük, hogy „vagy nincs Rick és Morty”, akkor erre a legnagyobb az esély). Reméljük, hamarosan kiderül, különben felrobban a fejünk!


(via DigitalSpy)