Nézz klasszikusokat: A remény rabjai

Ezért imádjuk Frank Darabont filmjét.

A remény rabjai nem a világ legjobb filmje, "csak" az IMDb értékelései szerint az. A sikerét viszont könnyű megérteni: Frank Darabont klasszikusa a reményről, a kitartásról, a barátságról és a bajtársiasságról szól. Többek közt ezért szeretjük. Íme néhány érdekesség róla:

  • 7 Oscar-díjra jelölték, de egyet sem nyert. Abban az évben, 1995-ben a Forrest Gump tarolt.
  • A mozikban megbukott, de jó híre hamar szóbeszéddé vált, és 1995-ben, amikor megjelent videokazettán, A remény rabjait kölcsönözték ki a legtöbben a tékákból. Hihetetlenül népszerűvé vált, a főszereplőknek azóta is folyton a filmet emlegetik, és Tim Robbins egyszer elmesélte, hogy a 26 évre bebörtönzött Nelson Mandela bevallotta neki, hogy nagyon szereti.
  • A szerephez való felkészülés részeként Tim Robbins egy csomó időt magánzárkában töltött.

  • Az Andy Dufresne cellája falán látható képek - természetesen a nagy poszterek kivételével - Tim Robbins munkái.
  • Gyakorlatilag A remény rabjaiban fedezték fel, milyen különleges hangja van Morgan Freemannek, mert itt hallhattuk először mesélőként. És a bevett szokással ellentétben, miszerint az összevágott anyagra keverik a hangot, Freeman először felmondta a szöveget, amit lejátszottak a megfelelő jelenetek forgatásán, hogy a stáb és a színészek is elkapják a szöveg ritmusát.
  • A falat, aminek tövében Red megtalálja a dobozkát, direkt a film számára építették. Egy darabig még ott állt, aztán a föld tulajdonosa kövenként eladta az Ebay-en.
  • Darabont olyannyira a tökéletességre törekedett, hogy azt a jelenetet, amelyben Dufresne odasompolyog a baseball labdát dobálgató Redhez, hogy megkérje, szerezzen neki egy érckalapácsot, kilenc órán keresztül forgatták. És Freeman kilenc órán keresztül dobálgatta a labdát - emberesen meg is fájdult a keze.

További kulisszatitkokért kattints ide!

A film elérhető a Netflix kínálatában.