Nyakunkon a HALO második évada, itt az előzetes!

Jön a Budapesten forgatott, kultikus népszerűségnek örvendő sci-fi akciójáték folytatása.

A HALO sorozat második évadának első két része február 9-én, pénteken érkezik meg a SkyShowtime-ra, ennek örömére megnézhetjük az előzetes is. 

A második évadban Master Chief John-117 (Pablo Schreiber) elit spartan a Szövetség néven ismert földönkívüli fenyegetés ellen vezeti a csapatát. Egy kietlen bolygón lezajlott megrázó esemény után Johnnak meggyőződésévé válik, hogy háborúja hamarosan új fordulatot vesz, így mindent egy lapra tesz fel, hogy bebizonyítsa, amit senki sem hisz el neki – hogy a Szövetség az emberiség legnagyobb erődítményének megtámadását tűzte ki célul. Miközben a galaxis a szakadék szélén áll, John elindul, hogy felkutassa az emberiség megmentésének vagy kihalásának a kulcsát: a Halót. 

A 2001-ben hódító útjára induló, PC-ken és Xbox-konzolokon elérhető, kultikus népszerűségnek örvendő sci-fi akciójátékot David Wiener (Brave New World) adaptálta olyan színészek segítségével, mint Pablo Schreiber (Amerikai istenek) Master Chief Spartan-117 szerepében és Natascha McElhone (Kaliforgia) mint dr. Halsey. További visszatérő szereplők: Jen Taylor, Bokeem Woodbine, Shabana Azmi, Natasha Culzac.

A 2. évadhoz új szereplőként csatlakozik Joseph Morgan, Cristina Rodlo és Christina Bennington, míg Fiona O'Shaughnessy és Tylan Bailey állandó szereplőkként térnek vissza a folytatásra.

Az első évadot a PORT.hu kritikusa is látta és kielemezte. Szerinte „tisztességes iparosmunka lett, avagy az elcsépelt Csernobil-hasonlattal élve: „nem jó, de nem is tragikus”, és tele van olyan radikális változtatásokkal, „amelyek produceri szempontból valahol talán még érthető döntések, ám a hardcore gémereknek égnek áll ezektől a hajuk.”

Master Chief sisakja és pucér feneke – 9 dolog, amiben eltér a Halo sorozat a játéktól

A SkyShowtime sorozata alaposan eltér az ősforrástól: Master Chief nemcsak megmutatja az arcát, de szerelmes lesz egy olyan nőbe is, aki az űrlények oldalán áll, és sosem szerepelt a játékban! És ez még nem minden...

Spoileres elemzés!