Odapörköltek a tüzes sárkányok

Az HBO jól megmutatta, hogy mekkora troll tud lenni az Amazonnal szemben.

A Sárkányok háza harmadik részére mintha elült volna a hype. Mintha elfáradtak volna a marketingesek, hisz nem volt különösebben nagy botrány, de olyan igazán nagy bréking sem, hisz a második évad berendelését, valamint az első rész óriási nézettségét már eldurrogtatták. A figyelem egy kicsit az Amazon nagy premierjére, a rivális fantasy sorozatra, A Hatalom Gyűrűire összpontosult. (Kritikánk itt olvasható.) Az HBO erre kitette YouTube-ra a Sárkányok háza első részét, plusz elkezdte promózni, hogy amúgy a MAX kínálatában ott van ám az eredeti A Gyűrűk Ura filmsorozat, nem kell az Amazonhoz rohanni a hobbitokért. Tyrion Lannister és Kisujj sem csinálhatta volna ezt a trollkodást ennél mesteribben.

Forrás: hbo

 

Erről is beszéltünk aktuális podcastünkben, de kitárgyaltuk, hogy a Sárkányok házát elhagyó showrunnerrel most mégis mit kezdjen a néző. Jó vagy rossz hír ez egyáltalán? Majd kiderül, de tény, hogy nem egyedi eset, hogy egy sorozat új showrunnert kap.

Közben felfedeztünk némi anomáliát a sárkányok sebezhetőségében, amik valójában nem is sárkányok, viszont belebonyolódtunk olyan okfejtésbe is, hogy mennyire egyértelmű az, hogy itt majd Rhaenyra lesz ennek a sztorinak a nagy győztese. A teljes beszélgetést az alábbi linken lehet meghallgatni.