Rian Johnson elárulta: a Tőrbe ejtve-filmek nyomozója meleg

A rendező a londoni filmfesztiválon tartott sajtótájékoztatóján coming outolt Daniel Craig karakterével kapcsolatban.

Rian Johnson, a Tőrbe ejtve (eredeti címén: Knives Out) franchise rendezője a londoni filmfesztiválon tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is megerősítette azokat a korábbi találgatásokat, miszerint Daniel Craig karaktere, Benoit Blanc nyomozó meleg.

Daniel Craig a Tőrbe ejtve 2 c. filmben (forrás: Netflix

 

Rian Johnson a fesztiválon a Tőrbe ejtve folytatását, Tőrbe ejtve 2-t népszerűsítette. Az Insider magazin megkérdezte a rendezőt Blanc nyomozó szexualitásáról, utalva egy bizonyos jelenetre, amelyből kiderül, hogy a karakter egy férfival él együtt. Arra a kérdésre, hogy ez azt jelenti-e, hogy a nyomozó homoszexuális, Johnson így válaszolt (a Blanc szeretőjét alakító, egyelőre ismeretlen színészre utalva):

Igen, nyilvánvalóan az. Nincs senki a világon, akivel nagyobb örömet tudnék elképzelni Benoit Blanc számára.

Az eredetileg Glass Onion: A Knives Out Mystery címen futó film a népszerű Knives Out-franchise második része. Daniel Craig ebben is Benoit Blanc nyomozót alakítja, aki most Görögországba utazik, hogy megoldjon egy újabb rejtélyes bűnügyet. A filmben olyan sztárok láthatóak Craig mellett, mint Kate Hudson, Kathryn Hahn, Jessica Henwick, Edward Norton, Dave Bautista, Janelle Monáe, Leslie Odom Jr. és Madelyn Cline. A film a múlt hónapban debütált a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon, és az első kritikák szerint

nagyon szórakoztató és élvezetes film, amely legalább olyan vicces, mint az első rész – ha nem viccesebb.

A Tőrbe ejtve 2 november 23-án kerül a mozikba, majd pontosan egy hónappal később, december 23-án kerül fel a Netflixre. A streaming óriás ugyanis tavaly márciusban (ahogy azt mi is megírtuk itt a PORT.hun) megszerezte a Tőrbe ejtve folytatásának jogait, így egy harmadik film is várható hamarosan Daniel Craig főszereplésével.

(via NME.com)