Robert Downey Jr. két Sherlock Holmes-sorozatot készít az HBO Maxnak

Sherlock Holmes-univerzum van kibontakozóban.

A streamingháború jó dolog, hiszen annyi szolgáltatás van már, hogy a (legalábbis) a nagyobb cégeknek oda kell tenniük magukat egy-egy produkcióval, hogy olyan minőséget nyújtsanak, ami arra készteti a nézőket, hogy tartsák meg az előfizetésüket. És a cégek okosan franchise-okban gondolkodnak, hiszen ha egymásra épülnek a filmek, sorozatok, akkor azok könnyebben berántják, aztán jó eséllyel nem eresztik az előfizetőket. A Disney-nek könnyű a dolga, hiszen Hollywood két jelenlegi legnagyobb franchise-za is a kezében van, ráadásul – egyelőre csak a Marvel esetében – úgy építik fel az egymást követő sorozatokat, hogy azok ismerete nélkül a mozifilmek történései kevésbé lesznek érthetőek. Rafkós.

A Warnerhez tartozó HBO Maxon az újragondolt DC filmes univerzumot bővítik, méghozzá összefüggő alkotásokkal, J.J. Abrams executive produceri felügyeletével, James Gunn zseniális őrülete, a Peacemaker, azaz a Békeharcos folytatódik és az Öngyilkos Osztag valószínűleg egy másik spinoffot is fial, továbbá kettő, a Batmanhez kapcsolódó sorozat várható. Az HBO Max másik franchise-nagyágyúja a Trónok harca, aminek nyáron jön ki az újabb darabja, a Sárkányok háza című előzménysorozat, de újabb címeket is fejlesztenek. A streamingszolgáltató a Szex és New Yorkot sem engedi el, és A pletykafészekkel (Gossip Girl) is komoly tervei vannak.

Forrás: InterCom

 

Ha ez nem lenne elég, egy újabb franchise is alakulóban van az HBO Maxnál, ugyanis kettő Sherlock Holmes sorozatot is fejlesztenek, bár azt nem tudni, hogy azok mennyire fognak összekapcsolódni. Robert Downey Jr. Team Downey nevű cégén keresztül mindkettő producere lesz, ahogy Lionel Wigram is, aki a Guy Ritchie-féle Holmes első részének forgatókönyvét írta és producere is volt – jogos hát a feltételezés, hogy Ritchie-filmjeihez (aminek harmadik részét már régóta ígérgetik) kapcsolódnak majd a szériák. Downey cége egyébként egy új Perry Mason-sorozatot is készít az HBO-nak.

Az HBO Max és a Warner képviselői nem kívántak nyilatkozni a lehetséges Sherlock Holmes-univerzumukról.

(Forrás: The Hollywood Reporter)