Sonic és az Addams család vár rád az HBO GO-n gyereknapon

Az életre kelt Playmobil-figurákon, a villámlábú Sonicon vagy a galád Addams Familyn nemcsak a gyerekek, de a gyereklelkű felnőttek is jól szórakozhatnak május utolsó vasárnapján.

1. Playmobil: A Film

A mai harmincas-negyvenes korosztály nagy kedvencei voltak anno a Playmobil-figurák (és persze nekünk, magyaroknak az olcsó hamisítványaik, a Schenk- és Igracek-figurák is). Az ő varázslatos birodalmukba kerül át a szeleburdi Charlie az emberek világából, a kötelességtudó nővére, Marla pedig utánaered, hogy hazahozza. Játékfigurává válni már önmagában is nagy kaland, de még inkább az egy olyan helyen, ahol minden sarkon újabb ismeretlen világ vár ránk. Szerencsére a lány gyorsan új barátokra tesz szert a nagydumás kamionsofőr, Del, a jóképű titkosügynök, Rex Dasher, valamint egy melegszívű robot és egy különc tündérkeresztanya személyében, akik segítenek neki eligazodni a játék útvesztőjében. A különleges kalandokon keresztül Marla és Charlie is megtanulják, hogy mindegy, hogyan alakul az élet, ha eléggé hiszel magadban, bármit elérhetsz!

 

2. Sonic, a sündisznó

Sonic, a sündisznó véletlenül hihetetlen erő birtokosa lesz, amit ő maga sem ért teljesen. Saját védelme érdekében a Földön rejtőzik el, és egyetlen szabályt kell betartania: nem szabad, hogy a világ tudomást szerezzen a létezéséről. Ám ez nem könnyű feladat egy 15 évesnek, főleg ha az a 15 éves Sonic képességeivel és habitusával van megáldva. Így aztán nem kell hozzá sok, hogy felfedezze őt Tom, a szarkasztikus, ám áldott jószívű kisvárosi zsaru. Ők ketten összeállnak, és hihetetlenül akciódús kalandokba keverednek, miközben átszelik a fél világot úgy, hogy üldözik őket a mániákus Dr. Robotnyik és robotszerkentyűi…

 

3. Addams Family - A galád család

Gomez és Morticia Addams New Jersey-ben, egy elhagyott kastélyban élnek. Nemcsak lakályossá tették az épületet, de utódokkal is benépesítették, így a hely a béke szigete, távol a civilizáció zajától – a szinte állandó köd pedig elfedi őket a kíváncsi tekintetek elől. A nyugalomnak azonban lőttek, amikor Margaux Needler tévés műsorvezető felfedezi a vidéket, és lakóparkot álmodik ide. Csak idő kérdése, mikor robban ki a konfliktus az Addams család és az újonnan épült kertvárosi negyed lakói között.

 

4. Medvetesók: A film

A San Fransisco külvárosában élő medvék imádnak street foodot enni és videókat nézni az interneten, egyszóval előszeretettel élnek napjaink társadalmának eszközeivel. Ez azonban felkelti a Nemzeti Vadvédelmi Hivatal munkatársának figyelmét, aki fejébe veszi, hogy visszaviszi Grizzt, Pandát és Jegest a természetes élőhelyükre, ami azt jelentené, hogy örökre elválasztanák őket. A medvetesók menekülőre fogják és Grizz ötlete nyomán elindulnak Kanada irányába. Az út során új barátságokat kötnek, veszélyes akadályokba botlanak és nagyokat buliznak. De, ami talán a legfontosabb, hogy a hosszú utazás során a három medve felidézi a megismerkedésüket és azt, hogyan lettek egy család.

 

5. Szuper haver

A kétszeres Oscar-díjas Brad Bird 1999-es kultrajzfilmje ismerős lehet majd azoknak, akik odavoltak néhány éve az Űrdongóért, mert a Transformers spin off alkotói is sokat merítettek belőle. Hiszen miről is szólt ez az óriásrobotos történet? Hogarth kilencéves, dús fantáziával megáldott kisfiú, aki állandóan idegenek inváziójáról ábrándozik. Nem csoda, hogy megdobban a szíve, amikor azt hallja az egyik helyi halásztól, hogy állítólag egy torony nagyságú robot zuhant a tengerbe. A hírt sokan badarságnak tartják, de Hogarth és egy felnőtt barátja mégis kutatni kezdenek a robot után. És meg is találják. Mint kiderül, a robotóriás barátságos fickó, aki minden bolondságban hajlandó részt venni, és boldogan tanulja meg kis barátjától az emberi szokásokat. Csakhogy egy kormányügynök is tudomást szerez a létezéséről, és felkerekedik, hogy kivizsgálja ezt a nemzetbiztonsági szempontból igencsak kényes esetet.