Teszteltük: Jól sikerült a megújulás az HBO-n

Mármint a Maxon.

Nem elképzelhetetlen, hogy ön is találkozott már azzal az érzéssel, hogy mintha nem lenne semmi nézhető a streamen. Pont úgy, mint a tévében. Kezdene a stream dicső korszakának bealkonyulni és teljesen eltévésedni? Persze, akadnak azért bőven olyan filmek és sorozatok, amik miatt érdemes hónapról hónapra befizetni az előfizetési díjat - nem véletlenül ajánlunk minden hónapban ilyen tartalmakat külön a streaming szolgáltatók kínálatából mazsolázva.

Ezek most a legnépszerűbb sorozatok a streaming oldalakon

Szokásunkhoz híven most is ajánlunk néhány remek néznivalót.

Tovább

Viszont, mintha nehezebb lenne rátalálni a gyöngyszemekre a bőség zavarában. Az HBO-val is ez volt a helyzet. Meg a Netflixnél, a Prime videónál, az Apple Tv+-nál, a Disney+-nál, csak azok most nem újultak meg. A régi HBO MAX-ot olyan volt pörgetni, mint a Színes kéthetes tévéújságot forgatni:

nézem, nézem, de nem látok semmit.

  • Hogy ez az algoritmus hibája-e, hogy nem tesz elém nekem kedves tartalmakat,
  • vagy az UX designerek hibája-e, hogy nem lett kellően felhasználóbarát a kezelőfelület,
  • vagy maga az HBO hibája-e, hogy nem tudtak elég minőségi tartalmat felhalmozni és ízlésesen tálalni,
  • vagy annyira  rosszak-e a filmek és sorozatok címlapon szereplő borítóképei, hogy igazából egyiket sincs kedve megnézni az embernek...

sose derül ki.

Az viszont biztos, hogy a MAX-ra való átállás, összeolvadás minőségi váltást eredményezett,

ami sok fúzió esetében nem mondható el.

A MAX-ot böngészve egyből találtam több olyan tartalmat is, ami felkeltette az érdeklődésemet, és ez még nem is az algoritmus érdeme, egyszerűen jól lettek súlyozva a különböző zsánerű műsorok, filmek, sorozatok. Egyből megakadt a szemem a komplett TLC-s szekción. Mert valljuk be őszintén, hogy azért a magaskulturált sznobkodás és a Sárkányok háza mellé bőven befér egy kis Élet 250 kiló felett.

Itt a legújabb trailer a Sárkányok háza 2. évadához

Sárkányokból és ármányból nem lesz hiány!

Tovább

Az biztos, hogy a vérfrissítés már nagyon kellett, így újra van hitem a streamben. Addig biztosan, amíg megnézem a nagyon ígéretes Discovery-műsor "paródiájának" tűnő Naked and Afraid of Love-ot, ami olyan, mint a meztelen, túlélős műsor, a Csupasz túlélők, csak nem túlélni, hanem ismerkedni kell. 

De vannak itt olyan címek, amiken könnyen megakad az ember szeme, pedig még sosem hallott róla. Ilyen a Milf of Norway, ami egy norvég vígjátéksorozat életközepi válságról, meztelen fotókról és az önmegvalósításról. Ugyanilyen az Egy ital Shay Mitchell-lel. Teljesen mindegy, hogy ki az a Shay Mitchell,  amúgy egy színész, de ebben a műsorban felfedezi a világ italkultúráját. Feltehetőleg Magyarországra nem jött el pálinkázni.

Forrás: max

 

Ha ez bejött, akkor lehet, hogy még a MAX sportcsatornájára is befizetek, bár ahhoz nagyon exkluzív, pont, hogy nem tömegsportot kéne közvetíteniük, mert a focit, a teniszt, a kerékpárt meg ezeket meg lehet nézni klasszikus formában a tévében is. Ha lennének mindenféle érdekes versenyek a világ különböző pontjairól, az máris izgalmas lenne még egy sportot, azaz a meccsnézést annyira nem kedvelő embernek is, mint nekem. Például egy jó szumó vagy víz alatti hoki is elsőre izgalmasabb lehet, mint egy 0-0-ás NB1-es focimeccs.