Trailert kapott a Rosemary gyermeke előzménytörténete

Az Apartment 7A című történetben egy táncoslány költözik a jól ismert ódon épületbe, hogy ott aztán különös események tanúja legyen – a film a Paramount+-on lesz nézhető.

A Roman Polanski  rendezte Rosemary gyermeke (1968) minden idők egyik legjobb horrorfilmje, igazi kultfilm. A legtöbben azonban pont azért szeretik/szerették a Mia Farrow és John Cassavetes főszereplésével készült filmet, mert képes volt átlépni a műfaji határokat, drámaként is tökéletesen működött, képi világa is lenyűgöző volt, csodálatosan kifejező plakátja pedig minden gyűjtő álma. Bárki, aki ehhez előzménytörténetet készít, nyilvánvalóan nagy fába vágja a fejszéjét.

Forrás: Paramount+

Márpedig most a prequel, vagyis az előzményfilm a divat, amikor egy jól ismert, közkedvelt történethez költenek hozzá egy eredettörténetet, és pontosan ezt teszi a Julia Garner (Az örökösnő álarca mögött) főszereplésével készült Apartment 7A is, amelynek a Paramount+ most hozta ki az előzetesét. Amelyben láthatjuk, hogy Terry Gionoffrio (Garner), a feltörekvő New York-i táncos súlyos sérülést szenved a színpadon, az álmai szertefoszlani látszanak, amikor egy tehetős házaspár (az Oscar-díjas Dianne Wiest és Kevin McNally) saját lakást kínál fel neki a Bramford nevű luxuslakóházban. Ahol aztán egyre furcsább dolgok történnek vele – miközben baljós jelek utalnak arra, mi történt az előző lakóval, aki szintén táncos volt, de mire rájön, mi vár rá, már túl késő.

A hangulatosnak tűnő film producere a horrorban egyre otthonosabban mozgó John Krasinski (Hang nélkül), rendezője, Natalie Erika James, aki a forgatókönyvet közösen jegyzi Christian White és Skylar James írókkal. A tövábbi szereplők között ott találjuk Jim Sturgesst, Marli Siut, Andrew Buchant, Rosy McEwent és Kobna Holdbrook-Smith-t. Az Apartment 7A szeptember 27-én kerül a Paramount+ kínálatába és bizonyos VOD platformokra.