Újabb nagyszabású rablás történt egy netflixes sorozat forgatásán

Rögtön A korona forgatásának kirablása után a Netflix másik sikersorozatán, a Lupin címűn ütöttek rajta a gazfickók, és több százezer euró értékű felszerelést vittek magukkal.

A Netflixre rájár a rúd: alig egy nappal azután, hogy tolvajok három járművet feltörve több mint 200 ezer dollár értékű kellékeket loptak el A Korona yorkshire-i forgatásáról, az Omar Sy főszereplésével készülő Lupin stábját is kifosztották. A Variety megerősítette, hogy a rablás Nanterre egyik negyedében, Párizs külvárosában történt, ahol a sorozat harmadik fejezetét (nem igazi évad, az elsőt is két részletben, két fejezetben mutatták be) forgatták. Egy rövid szünet után február 28-án folytatták a felvételeket.

Az AFP hírügynökség szerint körülbelül húsz, arcukat eltakaró ember tört be a forgatásra, és vetőcsöves tűzijátékokkal riasztották szét az ott dolgozókat. Becslések szerint mintegy 300 ezer euró értékű felszerelést loptak el.

Forrás: Netflix

 

A Netflix megerősítette mindezt, továbbá közölte, hogy a stáb tagjai biztonságban vannak, senki sem sérült meg. A nanterre-i hatóságok vizsgálatot indítottak.

Alig néhány órával a támadás után Sy már színpadon állt: a Cesar-díjátadó gálaműsorán ünnepelte az Életrevalók 10. évfordulóját (picivel több mint tíz, mert 2021. novemberében mutatták be Franciaországban), amiért annak idején a legjobb színésznek járó Cesar-díjat kapta.

A francia Lupin a Squid Game után a Netflix második legnézettebb nem angol nyelvű sorozata lett. A tolvaj Monte Cristo grófját megidéző, rablásokkal és rafinált álcákkal tarkított bosszúhadjáratának első fejezete igencsak tetszett kritikusunknak, a folytatással azonban már kevésbé volt elégedett.

(Forrás: Variety)