Vége az arany időknek a Netflixen: elkezdték kiszűrni azokat, akik megosztják a jelszavukat

Már meg is kezdődött az erre szolgáló feature tesztelése.

Egyes amerikai felhasználók, akik nem a saját előfizetésükkel streamelik a Netflix tartalmait, olyan figyelmeztető üzenetet kaptak, amelyben az olvasható, hogy „ez egy teszt, ami azt a célt szolgálja, hogy felmérjük:

az emberek, akik használják a Netflix-hozzáférést, jogosultak erre,

azaz ők az előfizetés birtokosai, és a felhasználási feltételeknek megfelelően járnak el”.

Amint a fenti szöveg felugrik egy párbeszédablakban, az előfizetőnek (vagy „előfizetőnek”)

két lehetőség áll a rendelkezésére, amennyiben folytatni szeretné a streamelést:

vagy azonosítja magát (a szolgáltató által SMS-ben vagy e-mailben küldött kóddal), vagy az „igazolás később” opciót választja. Utóbbi esetben még meg nem határozott ideig nézheti, amit elkezdett, és később kell csak igazolnia, hogy jogos felhasználó.

Forrás: Ercin Top / Anadolu Agency / Getty Images

 

De ha nincs birtokunkban a visszaigazoló kód, nincs több ingyen sorozat! 2016-ban egyébként a Netflixnek még nem volt semmi problémája a Netflix-jelszavak megosztásával. Reed Hastings vezérigazgató legalábbis „pozitív dolognak” írta le, olyasvalaminek, amivel

„meg kell tanulni együtt élni, hiszen nagyon sok legitim jelszómegosztás létezik”.

„Például ha megosztod a házastársaddal, a gyerekeiddel… Szóval nincs tervbe véve semmiféle szigorú szabályozás, mivel nincs ezzel problémánk” – nyilatkozta még akkor Hastings. Habár azóta a streamelős óriás előfizetőinek száma meghaladta a 200 milliót, és a koronavírus nagy nyerteseként tavaly 37 millió új feliratkozót szereztek, a jelek szerint a piaci verseny élesedésével (hiszen 2016-hoz képest több új streaming szolgáltatás is elindult) véget akarnak vetni annak, hogy egyesek rajtuk élősködjenek. Azt egyelőre nem tudni, hogy a szigorítást az egész világra, köztük hazánkra is kiterjesztik-e.


(via Uproxx)