Végre megmutatta a Netflix, milyen az új Holmes-film a Vaják és a Stranger Things sztárjaival!

Henry Cavill lesz benne a híres mesterdetektív, Millie Bobby Brown pedig a fifikás húga! Itt az első kedvcsináló az Enola Holmeshoz.

alone loshme reeebtpms wnettyrhitd

Ezzel a rejtélyes üzenettel tette ki a Netflix azt a félperces kedvcsináló videót, ami végre megvillant valamit abból, milyen lesz a népszerű streaming platform saját Sherlock Holmes-filmje, az Enola Holmes, ami a londoni mesterdetektív helyett annak 16 éves húgát helyezi az események középpontjába. Enola (akit a Stranger Things sztárja, Millie Bobby Brown alakít) legalább akkora lángelme, mint a bátyja (akit ezúttal Henry Cavill kelt életre), és bizonyára mesterien ért a titkosírások megfejtéséhez is, hiszen a fenti krikszkraksz valójában ezt jelenti, csak megcserélt betűkkel:

Enola Holmes September TwentyThird

Vagyis hogy az Enola Holmes szeptember 23-án kerül fel a Netflixre.

A filmben, amely Sir Arthur Conan Doyle híres történetei helyett Nancy Springer Enola Holmes-regényeiből merít, a címbéli hősnő azt tapasztalja a 16. születésnapján, hogy az édesanyja titokzatos körülmények között eltűnt. Ám mivel egy angol tinilány nem maradhat felnőtt felügyelet nélkül az 1900-as évek Londonjában, két briliáns elméjű bátyja, a híres mesterdetektív Sherlock Holmes, és a karót nyelt kormánytisztviselő, Mycroft Holmes amolyan pótszülőkké lépnek elő az életében. Csakhogy a szabadelvűen nevelt, nyughatatlan Enola börtönnek éli meg a testvérei gyámságát, ezért az első női biciklik egyikére pattanva elhatározza, hogy kideríti, mi történt valójában az édesanyjával – természetesen belekeveredve ezzel az évszázad bűntényébe és a történelem legnagyobb Anglia-ellenes összeesküvésébe! (via Uproxx)