Volt egy szó, amit SENKI sem mondhatott ki a Last of Us forgatásán

A „zombi” volt az. Ebben a sorozatban ugyanis „fertőzöttek” vannak.

Sokan sokféleképp nevezték már az HBO nagysikerű tévésorozatát, a The Last of Ust. Egyesek szerint „zseniális”, mások szerint „minden idők legjobb videójáték-adaptációja” (mi itt a PORT.hun egyszerűen csak úgy hivatkoztunk rá a kritikánkban, mint „az év legjobb sorozata”).

Egy dolognak azonban semmiképpen sem szabad nevezni: zombisorozatnak!

Forrás: HBO Max

 

Olyannyira nem, hogy a „rettegett” Z betűs szót teljesen ki is tiltották a forgatásról – árulta el Eben Bolter operatőr a The Credits nevű online lapnak.

Ez nem egy klisés zombifilm. Nem egy hollywoodi produkció, ahol mindenkiről tökéletes közeli kép készül. Nem is volt szabad kimondanunk a Z betűs szót a forgatáson. Olyan volt, mint egy tiltott kifejezés. Ők itt »fertőzöttek« voltak, hiszen nem zombis sorozatot csináltunk. Természetesen van feszültségkeltés, és jumpscare ijesztgetés is, de a sorozat valójában a karaktereinkről szól, és a fertőzöttek akadályok, amelyekkel meg kell küzdeniük.

No persze a nézők közül többen is furcsának találták, hogy a „zombi” szót „kitiltották” egy olyan sorozatból, ahol a fertőzést valóban nem „zombivírus” okozza, hanem egy parazita gombafaj. De az ellenfelek itt is teljesen egyértelműen csapatban támadó, foszló húsú, már nem élő, de mégis mozgó és agresszíven viselkedő, régi énjüket elfeledő emberek, vagyis végső soron zombik, nemde?

(via Unilad.com)