A 86 éves Sophia Loren visszatért a filmezéshez

A veterán sztár több mint tízéves kihagyás után egy netflixes filmdrámában lesz látható, amit saját fia, Edoardo Ponti rendezett.

A Netflixre világszerte november 13-án felkerülő Előttem az életben Loren egy tengerparti olasz városban gyerekfelügyelettel foglalkozó holokauszttúlélőt alakít, Madame Rosát, aki befogad egy 12 éves szenegáli árvát, aki előtte megpróbálta ellopni a gyertyatartóit. A film Romain Gary regényén alapul, amiből nem először készül filmfeldolgozás: 1977-ben szintén Előttem az élet címmel Simone Signoret főszereplésével vitték vászonra.

Mivel a streamelős cég az Oscar-versenybe is be akar szállni az Előttem az élettel, nagyjából egy hónappal a netflixes premier előtt Rómában tartanak belőle díszbemutatót. Sophia Loren egyébként már két Oscar-díjjal is büszkélkedhet: az elsőt 1962-ben az Egy asszony meg a lányáért kapta (ezzel ő lett az első színész a díj történelmében, akit idegen nyelvű filmért jutalmaztak), amit 1991-ben egy, az egész életművét elismerő tiszteletbeli Oscar követett.

Sophia Loren 2019-ben. Forrás: Michael Tran / FilmMagic / Getty Images

 

Az Előttem az életet az olasz szupersztár fiatalabbik fia, Edoardo Ponti rendezte (akinek édesapja a neves producer, Carlo Ponti volt). Sophia Loren nem először dolgozott együtt a saját fiával: korábban a 2002-es A női lélek fájdalmait és az Emberi hang című 2014-es rövidfilmet forgatták együtt.

Loren egész estés filmben legutóbb 2010-ben tűnt fel: egy Tükreim című önéletrajzi (az ő és a húga életéről szóló) tévéfilmben játszotta el saját édesanyját, előtte pedig 2009-ben ő volt a Kilenc című 8 és 1/2 remake-ben a Daniel Day-Lewis által alakított főhős anyja. A színésznő az Előttem az élettel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy azért ragadta meg a lehetőséget, hogy eljátszhassa a film főszerepét, mert a figura saját édesanyjára emlékezteti.


(via The Guardian)