A Netflix kivágott egy részt a Vissza a jövőbe 2-ből – őrjöngenek a rajongók!

Lángol a Twitter a cenzúrát kiáltó fanoktól, újra elővették a Disney+ béna, pucér fenekes eltüntetését is.

Épp hogy túltették magukat a retrórajongók azon, hogy a Disney+ egy béna digitális hajhosszabbítással eltüntette Daryl Hannah pucér fenekét a Csobbanásból, itt az újabb streaming platformos cenzúrabotrány!

Felkerült ugyanis a Netflix kínálatába a Vissza a jövőbe 2, ám a fekete öves fanoknak azonnal feltűnt benne egy hatalmas hiátus! Marty McFly (Michael J. Fox) ugyebár a film egy pontján az időutazós galibát (sőt, alternatív jövőt!) előidéző, a jövőből a múltba vitt, ellopott sportalmanach után kutat. Annál a résznél viszont, amikor Biff holmija közt megtalálja a ledér öltözetű nőkkel teli, francia Oh LàLà magazint, annak a címlapja már nem látható a megvágott verzióban, és Marty sem lapozgatja olyan bőszen, hangosan ismételgetve a címet. Alább elég jól összeszedték a Twitteren, milyen volt az eredeti jelenet, és mennyire változott meg ehhez képest a Netflixen látható verzió: 

A Netflix eléggé megkapta a magáét a változtatás miatt. Justin Proper, a filmes-tévés témákkal foglalkozó, ismert YouTuber így akadt ki, miután a Salty Nerd podcast is látványosan kiakadt a változtatáson: 

Ha ilyen szánalmasan megvágták ezt a közkedvelt trilógiát, akkor KI TUDJA, HÁNY MÁSIK filmet szerkesztettek át úgy, hogy észre sem vetted?

A sok-sok haragos Twitter-üzenetnek köszönhetően, no meg persze amiatt, hogy több ismert geek csatorna is nekiment a Netflixnek, a streaming szolgáltató végül kapitulált: mától elvileg már a vágatlan verziót lehet megnézni a filmtárukban, amiben látszódik az Oh LàLà magazin címlapja is. A geek közösség pedig most kitörő örömmel kürtöli világgá, milyen nagy a közösségi média hatalma!

(via Movieweb)