10 érdekesség a világ legrosszabb képregényfilmjéről, a Batman és Robinról

David Duchovny lett volna eredetileg Batman, Schwarzenegger 25 millió dollárért csinált bohócot magából fagyos mosolyú főgonoszként.

1. Ebben a filmben Val Kilmer lett volna eredetileg Batman. Mivel 1995-ben a nagyjából 100 millió dollárból leforgatott Mindörökké Batman a mozikban 336 milliót kaszált (nem beszélve a sok-sok akciófiguráról és hamburger menüről, ami szintén termelte a pénzt a Warnernek), evidens volt, hogy jön egy újabb folytatás, Joel Schumacher rendezésében. Csakhogy Val Kilmer inkább elment leforgatni a Dr. Moreau szigetét és Az angyalt, így új Bruce Wayne után kellett nézni...

Forrás: Port.hu

 

2. Azért lett pont George Clooney az új Batman, mert Joel Schumacher imádta az Alkonyattól pirkadatigot. Schumacher rendezte ugyanis korábban a szintén kultikus vámpírfilmnek számító Elveszett fiúkat, amiből Tarantino azért valljuk be, elég sok elemet átvett (a ronda szörnypofává átváltozó, szép emberektől kezdve a szenteltvíz vígjátékokba illő, kreatív felhasználásáig). Na persze az sem volt utolsó szempont, hogy a harmincas évei elején járó George Clooneyt hölgyrajongók milliói imádták világszerte a Vészhelyzet tévésorozat miatt!

3. David Duchovny is lehetett volna Batman! De nem vállalta el, mert az X-akták munkálatai egészen 2002-ig elszólították. Később is megkereste a Warner, hogy lehetne ő Bruce Wayne a 2005-ös Batman: Kezdődik!-ben, de akkor sem akarta magára ölteni a Köpenyes Kereszteslovag hacukáját.

 

4. Mr. Freeze szerepére kinézték Anthony Hopkinst és Hulk Hogant is. Sőt, Ed Harris, Patrick Stewart és Sylvester Stallone is komoly esélyes volt. Végül Arnold Schwarzenegger lett Dr. Victor Fries, és tényleg jó nézni azt az önfeledt komédiázást, amit a baltaarcú akciósztár művel ebben a filmben, mint a saját maga életre kelt, életnagyságú műanyag akciófigurája. Érthető persze, hogy miért volt ilyen mókás kedvében a forgatáson: 25 milliós sztárgázsi vágott zsebre ezért a blődliért. Arnold ráadásul Mr. Freeze karaktere kedvéét visszautasította a a Conan, a hódító főszerepét is, amit végül szintén 1997-ben mutattak be Kull, a hódító címmel, Kevin Sorbóval.

Forrás: Port.hu

 

5. Nem is Uma Thurman lett volna Méregcsók! A gonosz asszony szerepére ugyanis olyan sztárok is esélyesek voltak, mint Julia RobertsSharon Stone és Demi Moore.

6. Jennifer Love Hewitt is esélyes volt Batgirl szerepére. Végül Alicia Silverstone lett Gordon felügyelő éjszakánként álruhában motorozgató igazságosztója, a színésznő pedig nagy örömmel vetette magát bele a forgatásba, mert abban bízott, hogy őmiatta sok tinilány is kedvet kap majd Batman-filmet nézni és képregényeket olvasni. Sajnos azonban Batgirl legtöbb jelenetét kivágták a filmből, mert Alicia Silverstone a forgatás során felszedett pár kilót, és új jelmezt kellett neki varrni – ám ezt megneszelték az újságírók, és azonnal nevetség tárgyává tették a bulvársajtóban a színésznőt, hogy kihízta a jelmezét, és horribilis költségekbe verte a Warnert. Joel Schumacher az interjúiban kezdetben elviccelte a dolgot („Ennek a lánynak annyi a nagy bűne, hogy evett egy kis pizzát?”) később azonban keményen rápirított az újságírókra, hogy ha annyi az anorexiában, bulimiás és testképzavaros lány, akkor miért kell keresztre feszíteni Alicia Silverstone-t?

 

Forrás: Port.hu

 

7. A film annyira rossz, hogy Joel Schumacher évekkel később hivatalosan is bocsánatot kért érte. George Clooney hasonlóképpen tett, sőt! A sztár azt is felajánlotta, hogy bármelyik elégedetlen nézőnek visszafizeti utólag a mozijegye árát, mivel éveken át úgy érezte,  1997-ben „kinyírta a Batman franchise-t”, és egy időre a saját karrierjét is ezzel a filmmel.

Forrás: Port.hu

 

8. Schumacher szeretett volna egy harmadik Batman-filmet is. A hatalmas bukta nem vette el a rendező kedvét a képregényfilmektől, épp ellenkezőleg: évekig ostromolta a Warner stúdiót azzal, hogy készüljön képregény a Frank Miller-féle Első évből (Batman: Year One), amiben a Gordon felügyelőt Kurt Russell alakítja, a Macskanőt pedig egy fekete színésznő (utóbbi ötletet egyébként a Robert Pattinson-féle Batman végül megvalósította: abban Zoë Kravitz lesz Selina Kyle).

9. Chris O'Donnell saját Robin-filmet kapott volna. Bár igazából abban már Éjszárnynak hívták volna – ám a Batman és Robin csúfos bukása miatt a Warner vezetői inkább kidobták ezt a filmtervet, és évekig nem is foglalkoztak Batmannel és a maszkos barátaival.

10. Kevin Feige szerint ez a történelem legfontosabb Batman-filmje, mérföldkő és világítótorony a szuperhősös műfajban! A Marvel-blockbusterek producer-atyaúristene szerint ugyanis pont a Batman és Robin blődsége világított rá arra, hogy a nagy hollywoodi stúdióknak gyökeresen változtatnia kell a képregényfilmes adaptációk stílusán, és komoly filmekként kell kezelniük ezeket is, máskülönben óriási anyagi bukás lesz a vége.