10+1 híresség, akik összebalhéztak a forgatáson

Van Damme lett volna eredetileg a Predator, de kirúgták, Shia LaBeouf Spielberget szidta. Rendhagyó heti tévéajánló.

Az előző néhány hétben sok olyan hollywoodi sztárról írtunk, akik gyűlölték egymást a forgatásokon. A nagy sikerre való tekintettel ezt a hetet ismét a veszekedős és sértődős sztárok filmjeinek és tévésorozatainak szenteljük, egy rendhagyó tévéajánló keretében.

Hétfő: Grace klinika

Isaiah Washington csak 2005 és 2007 között szerepelt a sorozatban Burke dokiként a Grace klinikában, 2007 nyarán ugyanis kirúgták a stábból, mivel 2006 októberében több stábtag füle hallatára buzinak (faggot) nevezte kollégáját, T. R. Knightot. Knight ekkoriban még titkolta a homoszexualitását (az eset után coming outolt), ezért nem is ő állt le vitatkozni Washingtonnal, hanem a széria harmadik közkedvelt férfi sztárja, a Dr. Derek Shepherdöt alakító Patrick Dempsey.

Washington később a vörös szőnyeges eseményeken és tévéinterjúkban hol letagadta a sértést, hol elviccelte, de ezek egy idő után annyira kényelmetlenné váltak az ABC csatornának, hogy inkább megváltak tőle.

Kedd: Szellemirtók 2.

Bár Bill Murray és Harold Ramis nagyon sok jó filmet csináltak együtt (Dilibogyók, Golfőrültek, Szellemirtók 1-2), az 1993-as Idétlen időkig forgatására nagyon elmérgesedett a viszonyuk.

Bill Murray köztudomásúan nehéz eset, de ennél az időhurkos, romantikus sci-finél Murray teljesen kikészítette a rendezőt, Harold Ramist, aki szerint a sztár a forgatás nagy részében teljesen hasznavehetetlen volt, folyton morgott, és mindig késett. Szerencsére a 2010-es években már újra szóba álltak egymással, így még ki tudtak békülni Harold Ramis 2014-es halála előtt.

Szerda: Ragadozó

Eredetileg Jean-Claude Van Damme ugrált az 1987-es Ragadozóban a Predátor jelmezében, csak kirúgták, mert két forgatási nap után elkezdett balhézni John McTiernan rendezővel, hogy kényelmetlen a jelmeze. Azt is sérelmezte, hogy a játékidő jelentős részében nem is látszódik majd az általa alakított, láthatatlan szörny.

A krokodilember kinézetű, első Ragadozó kinézete egyébként a stábnak sem tetszett, ezért Stan Winston egy Schwarzeneggernél is nagyobb, sisakos-csáprágós szörnnyé dizájnolta át, akit végül a 2,2 méter magas Kevin Peter Hall alakított, örökre bevonulva ezzel a filmtörténelembe.

Csütörtök: Transformers 3

A Transformers 4-5-ben Shia LaBeouf helyett Mark Wahlberg zúzta le a gonosz óriásrobotokat Optimus fővezér oldalán. Nem véletlenül: a különc és szabad szájú LaBeouf a Transformers-filmek és az Indy 4 forgatásán is igen nehezen találta meg a közös hangot a munkamániás és igencsak keménykezű rendező-producerrel, Steven Spielberggel.

Ráadásul ezt 2011-ben több interjúban is világgá kürtölte, így Spielberg levette róla a kezét: kidobatta a Transformers franchise-ból, és azóta sem szerepelt egyetlen DreamWorks stúdiós blockbusterben sem.

Péntek: Szex és New York

Ha van iskolapéldája annak, milyen, amikor egy sikeres franchise két sztárja gyűlöli egymást, akkor az Sarah Jessica Parker és Kim Cattrall esete, akik tíz évadnyi Szex és New Yorkot (plusz két mozifilmet) forgattak le együtt úgy, hogy közben rühellték egymást.

Parkernek nem tetszett, hogy Catrall karaktere, a hatalmas szexuális étvágyú Samantha sokkal népszerűbb szereplő a rajongók körében, mint Carrie Bradshaw. Catrall pedig azon volt kiakadva, hogy hiába népszerűbb a karaktere, mégsem keres annyit, mint SJP. Ráadásul mindkét színésznőt öntelt hisztikirálynőknek írták le a kollégáik, akikkel nagyon nehéz együtt dolgozni, és akik a mozifilmek forgatása idején már nem is voltak hajlandóak szóba állni egymással. Nem csoda, hogy ezek után nem lesz Szex és New York 3.