Még 10 sztár, akik gyűlölték egymást a forgatáson

Gillian Anderson feleakkora gázsit kapott az X-aktákért, mint David Duchovny, Kirk kapitány betegesen féltékeny volt Sulu kormányos népszerűségére.

Egy héttel ezelőtt óriási sikert aratott a 10 sztár, akik gyűlölték egymást a forgatásokon címmel megírt összeállításunk, ezért most itt a folytatás, benne újabb 10 színésszel, akik ki nem állhatták egymást a közös munka során. Persze azért így is elkészültek a filmjeik és a tévésorozataik, amiket a héten a hazai tévécsatornákon is el lehet majd csípni.

Hétfő: Star Trek 6. - A nem ismert tartomány

Bill Murray és Lucy Liu gyűlölködéséhez hasonlóan William Shatner és George Takei súlyos szakmai konfliktusa is annyira hírhedt lett, hogy azóta bérelt helyük van minden egyes 10 sztár, akik gyűlölték egymást a forgatáson-típusú összeállításban. Takei saját bevallása szerint már a '60-as évekbeli tévésorozat idején azt érezte, hogy Shatner betegesen féltékeny volt rá amiatt, hogy idővel az Enterprise kormányosa, Sulu is ugyanolyan népszerű karakter lett, mint Kirk kapitány.

A két színész igen nehezen jött ki egymással a forgatásokon. Shatner mindig is egoista színész volt, emellett ízig-vérig amerikai cowboy, míg Takei már gyerekkorában is sokat szenvedett japán származású amerikaiként az önjelölt hazafaiaktól: a családjával együtt koncentrációs táborba került Pearl Harbour után, majd évtizedeken át titkolnia kellett homoszexualitását (Shatnert egyébként direkt nem hívta meg az esküvőjére). A '90-es évek elejére annyira elmérgesedett köztük a viszony, hogy a Star Trek 6 sztoriját is át kellett írni annak érdekében, hogy a két sztár a lehető legkevesebb időt tartózkodjon egy légtérben. Így kapott Sulu egy saját űrhajót, és lett a USS Excelsior kapitánya.  

Kedd: Született feleségek

A Szex és New Yorkhoz hasonlóan a 2000-es évek másik népszerű csajos sorozatában, a Született feleségek esetében sem voltak akkora kebelbarátnők a szereplők a való életben, mint a sorozatban.

A Melrose Place egykori sztárja, Marcia Cross például teljesen kiakadt azon, hogy a Vanity Fair magazinnak készített promóciós fotózáson nem őt, hanem az egykori Bond-lányt, Terry Hatchert állították a csoportkép középpontjába. Cross bosszúból „elfelejtette” ráírni kolléganője nevét a búcsúajándékokra, amiket a sorozat fináléja után adott a stábtagoknak.

Szerda: Nyugi, Charlie!

Előző cikkünkben már megírtuk, hogy Charlie Sheent azért rúgták ki a Két pasi - meg egy kicsi stábjából, mert a drog- és alkoholfüggősége már magát a forgatást is hátráltatta, és mert beszívva egy rádióműsorban kutyázta (egészen pontosan lezsidózta, letolvajozta, ostoba kis fingnak nevezte és kihívta egy verekedésre) a producert, Chuck Lorre-t. Sheen persze nem búslakodott sokáig, 2012 ben új sorozatba kezdett, ami az önironikus Anger Managment, azaz Indulatkezelés (esetleg: Dühterápia) címet kapta, itthon viszont valamiért Nyugi, Charlie! lett belőle. 

A széria két évadot és 100 epizódot élt meg, de a Hellboy-filmek sztárja, Selma Blair csak 54-ben szerepelt. Egyik nap ugyanis szóvá tette a producereknek, hogy pocsék Sheen munkamorálja, folyton elkésik, nem lehet vele együtt dolgozni. Nem sokkal később egy ingerült sms-t kapott Sheentől, amiben a színész hülye pinának nevezte és kirúgta, azzal az indokkal, hogy neki ne szólogasson be olyasvalaki, akinek epizódonként mindössze két oldalnyi szövege van. 

Csütörtök: A cápa

Arról egy külön cikket is lehetne írni, mennyire gyűlölte A cápa stábja a rendezőt, Steven Spielberget az iszonyúan megterhelő, tengerparti forgatás ideje alatt. Amikor elkezdték a munkát, még nem volt kész a forgatókönyv, nem volt végleges szereplőgárda, és sok gond volt a drága pénzért legyártott műcápával is (leginkább az, hogy egyáltalán nem hasonlított egy igazi cápára, és elsüllyedt a vízben).

Mindennek a tetejébe még az is megnehezítette Spielberg dolgát, hogy ketten a főszereplők közül nemcsak a sztoriban, de a civil életben is gyűlölték egymást. Az alkesz cápavadászt alakító Robert Show ugyanis rendszeresen beszólt a fiatal Richard Dreyfussnak (aki a fiatal tengerbiológust játszotta a filmben): „Nézz magadra, öcsi, folyton zabálsz és piálsz, pohos vagy, 10 fekvőtámaszt nem tudnál megcsinálni!”. Dreyfuss visszaemlékezése szerint Shaw amúgy talpig úriember volt – egészen addig, amíg nem ivott. Ám mivel rendszeresen piázgatott a forgatáson, mindig kibújt belőle az okoskodó, tudálékos barom. Spielberg viszont sosem szólt érte, mert szerinte pont emiatt lett életszagú a filmben a két karakter közti rossz viszony.

 

Péntek: X-akták

A végére hagytuk a legizgalmasabb veszekedő sztárpárt! David Duchovny és Gillian Anderson ugyanis azok után is képes volt megharagudni egymásra, hogy leforgatták kilenc évadnyi X-aktákat, plusz két mozifilmet, majd a nagy visszatérést jelentő (és a rajongókat sajnos erősen megosztó) 10. évadot is.

Egyrészt ez rettenetesen sok együtt töltött idő, ami alatt érthető, ha megunják a másik rigolyáit. Másrészt Gillian Anderson jogosan haragudhatott kollégájára és a producerekre azok után, hogy neki nemcsak a '90-es években, de még 2016-ban is csak feleakkora gázsit kínáltak fel, mind David Duchovny-nak. Holott ugye Dana Scully ügynök kezdettől fogva ugyanolyan súlyú, és pont olyan népszerű főszereplője volt az X-aktáknak, mint Fox Mulder.