5 jelenet, ami teljesen hazavágott egy-egy sorozatot

Nagyon szeretjük ezeket a szériákat, de olyan hihetetlenül béna jelenetek is bekerültek sajnos egy-egy epizódjukba, hogy majdnem örökre megutáltuk őket.

Nemierőszak-kísérlet a Buffy, a vámpírok rémében

A hatodik évad 19. epizódjában Joss Whedon azzal sokkolta a közönséget, hogy beleírt egy olyan jelenetet, amelyben Spike (James Marsters) mindenképpen ki akarja mondatni Buffyval (Sarah Michelle Gellar), hogy ő is szerelmes belé,

és miután a lány erre nem hajlandó, úgy érzi, az lesz számára a megfelelő motiváció, ha megerőszakolja.


Akkor sem volt kellemes, ma meg már egyenesen rossz nézni, ahogy a férfi rámászik a főhősnőre, aki végül szerencsére egy határozott mozdulattal lerúgja magáról. Az azóta történtek fényében (amikor is kiderültek Whedon mocskos ügyei és valódi hozzáállása a nőkhöz) már egyáltalán nem meglepő, hogy a megerőszakolás-közeli jelenetet az alkotó

azzal fejelte meg, hogy egy másik képsorban SPOILER! „meggyilkolta” Tarát, a sorozat nyíltan meleg karakterét, alaposan elidegenítve így a szériától az LMBTQ+ nézőket.

 

Whedon viselt dolgai

Joss Whedon egy igazi sz*rházi?

A Firefly, a Buffy és a Bosszúállók egykor közkedvelt, magát feministának valló alkotójáról egyre-másra derülnek ki aljasságok.

Tovább

 

Testvérszerelem a Dexterben

A Dexter sokáig kora egyik legjobb tévésorozata volt, de minél hosszabbra nyúlt, annál több hibát követtek el benne az alkotók. Az egyik legkatasztrofálisabb lépésük a hatodik évad fináléja volt, amelyben azt láthattuk, hogy Debra (Jennifer Carpenter) ráébred, hogy szerelmes a címszereplőbe (Michael C. Hall) – annak ellenére, hogy örökbefogadott gyerekekként együtt nőttek fel. Igaz, hogy vér szerint így nincs közük egymáshoz, de ez akkor is a vérfertőzés határait súrolja, és nézőként nagyon kellemetlen volt szembesülni vele. Debra ráadásul miután elindul megvallani az érzéseit a testvérének, pont rajtakapja egy véres gyilkosságon.

A kínos szekvenciára a koronát a hetedik évadban tették fel, amikor még tudták hova fokozni a cringe faktort, hiszen megnézhettük, hogy Debra tényleg szerelmet vall Dexternek.


Negan lemészárolja az operatőrt a The Walking Deadben

A sorozatgyilkosos thrillerhez hasonlóan ez a zombiapokalipszis után játszódó széria is nagyon sokáig volt nézőkedvenc, a hatodik évad fináléjában azonban mindent elrontottak. Az alkotók nyilván rendkívül feszült cliffhangernek szánták, hogy amikor a kegyetlen Negan (Jeffrey Dean Morgan) elkapja Rick csapatát, és úgy dönt, hogy valakit kivégez közülük egy szögesdróttal felturbózott baseballütő segítségével, a szerencsétlen áldozat kiléte nem derül ki, majd csak a hetedik évad első részében, közel hét hónappal később. Ehhez azonban azt a nagyon ügyetlen megoldást választották, hogy a gyilkosságot magát még megmutatták, ám a kiszemelt agyonvert szemszögéből,

ennek viszont olyan hatása volt, mintha Negan fogta volna magát, és magát az operatőrt mészárolta volna le kedvenc fegyverével.


Dallas: „az egész csak egy rossz álom volt”

Azt a pofátlan húzást, amikor az alkotók megmutatják, hogy amit egészen addig néztünk, igazából meg sem történt, ez a hosszú életű szappanopera találta fel. A széria egyik legnagyobb fordulata volt, amikor a közönségkedvenc Bobby Ewingot halálra gázolta egy autó a nyolcadik évad fináléjában, majd a kilencedik évad legnagyobb része azzal telt, hogy a többi főhős őt gyászolta. Majd 30 epizód után Pamela egyszer csak belép a fürdőszobába, ahol Bobby nagy nyugalomban zuhanyzik, és egyáltalán nem érti, miért viselkedik úgy a felesége, mint aki szellemet lát.


Hogy még kínosabb legyen az egész, ezután egy monstre flashbackben fekete-fehérben még fel is idézik az addig történteket (a Bobby elleni merényletet és a nő újbóli férjhez menetelét). Szóval szerencsétlen 

átvert nézők tényleg azt érezhették, hogy elpazaroltak jó pár órát az életükből.

 

Meghaltak, mégis túlélték

Tévés karakterek, akiket nem hagytak meghalni

Vagy a rajongók nem hagyták tisztességgel távozni, vagy csak a készítők gondolták meg magukat.

Tovább

 

Ed Sheeran váratlan megjelenése a Trónok harcában

Habár Dan Weiss és David Benioff sorozatában csak az utolsó, nyolcadik évadban romlott el végérvényesen minden, az első szög a Trónok harca koporsójában mindenképpen Ed Sheeran énekes hetedik évadbeli cameója volt. A szériában korábban is cameóztak már ismertebb arcok, de az alkotók addig mindig ügyeltek arra, hogy a megjelenésük ne vigye el a fókuszt a lényegi történésekről. Nos, ennek egy csapásra vége lett, amikor Sheeran nemcsak, hogy szerepet kapott az egyik epizódban, de ráadásul kvázi még valamennyire saját magát is játszotta, mivel afféle énekmondó katonaként rágyújtott egy nótára. Az, hogy a szerepet ennyire az énekesre írták, nagyon kilógott a Trónok harca világából, ahogy maga Ed Sheeran sem illett bele,

így az egész jelenet kínosra és nevetségesre sikerült.


(via Far Out)

 

Ki másé lehetne az egyik?

8 nagyon kínos tévés sztárcameo

Mi a közös Justin Bieberben, Donald Trumpban, Ed Sheeranben vagy Geri Hallivellben? Mindannyian hülyét csináltak már magukból egy tévésorozatban.

Tovább