8 nagyon kínos tévés sztárcameo

Mi a közös Justin Bieberben, Donald Trumpban, Ed Sheeranben vagy Geri Hallivellben? Mindannyian hülyét csináltak már magukból egy tévésorozatban.

Azt gondolnánk, cameózni, azaz pár (másod)perces vendégszerepre feltűnni és hitelesnek lenni, nem olyan nehéz mutatvány, pláne azoknak, akik zenészként, politikusként vagy üzletemberként amúgy is hozzászoktak a kamerákhoz. Az alábbi példákból kiderül, hogy tényleg nem való mindenkinek a színészkedés.


Justin Bieber (Helyszínelők)

Aki látta a Dave című (általunk is dicsért) sorozatot, az tudhatja, hogy Justin Bieber elég ügyesen játssza önmagát. De 12 évvel ezelőtt, amikor a CSI egyik epizódjában egy problémás tinédzsert alakított, kiderült, hogy hol vannak a határai. Az epizód csúcsjelenetében tüzet nyit néhány rendőrre, akik ezt azzal hálálják meg, hogy agyonlövik. Sokat elárul a színészi teljesítményéről, hogy egy olyan jelenetben, amelyben rendőrök gyilkolnak meg egy gyereket, a végén inkább a rendőrök pártját fogjuk.


Donald Trump (Kaliforniába jöttem)

Bár közel sem olyan borzalmas, mint a Reszkessetek betörők 2.-ben látható cameója, a McDonald's-reklámja vagy bármelyik nyilvános szereplése az elmúlt másfél évtizedben, Donald Trump feltűnése Will Smith szitkomjában, a Kaliforniába jöttemben megérdemel egy említést. Nemcsak az alakítása szörnyű – úgy intonálja a "Mindenki mindig engem hibáztat mindenért" mondatot, mint Lurch az Addams Familyből –, de a többi szereplő reakciója is kínos. Hilary flörtöl vele, Viv néni megpróbálja hazáig követni, Carlton pedig elájul az izgalomtól.


Boris Johnson (EastEnders)

A britek Trumpját, Boris Johnsont is kitörő örömmel fogadták a brit Szomszédokban. Egész pontosan a Peggy Mitchell nevű karakter fogadta behízelgő módon London akkori polgármesterét a Queen Vicben, ahol egy korsó sörre is meghívta. Ez még Johnson szórakoztatóbb korszakában történt, amikor mindent megtett, hogy meggyőzze az embereket arról, hogy ő egy ártalmatlan mókamester, és nem az Egyesült Királyság történetének legmegosztóbb miniszterelnöke. Az már csak bónusz, hogy nem tud színészkedni.


Morrissey (South)

Még Nagy-Britanniában is alig emlékszik valaki a Channel 4 szappanoperájára, a Brookside-ra, nem is beszélve annak szerencsétlen sorsú spin-offjáról, a South-ról. De ha valamiről mégis lehet emlékezni rá, akkor az Morrissey rövid, kínos és teljesen felesleges szereplése az egyik epizódban. Az ikonikus zenész alig mond valamit, és amit mond, azt mintha fonetikusan tanulta volna meg. Hála az égnek, hogy az éneklést választotta karrierjének, mert a színészi pálya nyilvánvalóan nem neki való.


Ed Sheeran (Trónok harca)

A nyolc évadot megért Trónok harca valamiért úgy vonzotta a cameózni vágyó híres zenészeket, mint légypapír a legyeket, a Sigur Rós és az egyik Coldplay-tag is felbukkant a szériában. A legfurább vendégszereplést Ed Sheeran produkálta, aki gyakorlatilag Ed Sheerant játszotta. Nem csinált semmit, kivéve, hogy kínos módon flörtölt Arya Starkkal, de ezt annyira Ed Sheeran-i modorban tette, hogy az elidegenítő effektusnak is beillett volna. Legalább megette volna egy sárkány… Nem is csoda, hogy a sorozat rajongói mind utálták ezt az illúzióromboló cameót.


Geri Halliwell (Szex és New York)

Geri Halliwell 30 másodperces Szex és New York-cameója mindenkit kísért, aki látta. Lélegzetelállító, hogy az egykori Spice Girl, aki a Phoebe nevű bikinis társasági hölgyet alakítja, hányféleképpen rontja el azt a kevés szöveget, amit kapott. Rosszul ejti ki a "kivéve" (except) szót. Rossz helyen lélegzik. Úgy gesztikulál, mintha arra próbálna rábeszélni valakit, hogy mentse ki a gyermekét egy égő épületből. Érdemes megfigyelni a jelenet összes bevágott snittjét, amelyek arra utalnak, hogy a producereknek meg kellett vágniuk az alakítását, hogy nézhetővé tegyék a jelenetet.


Prince (Új csaj)


Prince-re a (pop)történelem egyik legnagyobb előadójaként fognak emlékezni, és ez így van rendjén. Világklasszis íróként, énekesként, producerként, táncosként és gitárosként úgy tűnt, nincs olyan dolog, amit ne tudna megcsinálni. Aztán az Új csaj című szitkomban írtak neki egy cameószerepet az egyik epizódban, és kiderült, hogy a komédiázásban nem volt különösebben jó.

A sztori szerint a történet női főszereplője, a Zooey Deschanel által alakított Jess és Nick (Jake Johnson) éppen komoly lelkizésekben vannak egy partyn, amikor feltűnik Prince, hogy kiosszon néhány bölcs tanácsot. De előtte még türelmesen megvárja, hogy a döbbenettől teljesen lebénult Jess és Nick magához térjen.

A jelenet persze bájos a maga módján, de Prince a többi szereplőhöz képest nagyon merevnek tűnik, mintha a szövegét is súgókártyáról olvasná.


Richard Branson (Jóbarátok)

Sir Richard Branson a Virgin Group multinacionális vállalat megalapítója, és unatkozó milliárdos, aki extrém sportolóként több világrekordot is felállított

Egy időben, amikor egy televíziós műsorban Virgin-termék szerepelt, szinte kötelező volt egy szörnyű Richard Branson-cameót is beleerőltetni a produkcióba. Mindenhol ott volt, a Baywatchban egy tengerjáró hajó mellett motyogta a szövegét, a Szemesnek áll a világban pedig ostobán vigyorgott Del Boyra. De a Jóbarátok egyik epizódjában való szereplése azért tűnik ki leginkább, mert nem önmagát alakítja. Ehelyett a világ legidegesítőbben kétdimenziós piaci árusát játssza, természetesen bűnrosszul.

Via: The Guardian